Razlozi zbog kojih razmišljamo o neostvarenoj vezi

| Lifestyle |

Instagram/ @couplestravelgoals

Svima se dogodilo da danima razmišljamo o osobi s kojom nismo uspjeli ostvariti vezu.

Nekoliko izlazaka, odlazaka u kino, ugodnih razgovora, večera, šetnji i na kraju samo zastrašujuća poruka u kojoj stoji da među vama nema kemije. Osobe su poslije ovakvog prekida često emocionalno uništene i nisu spremne za novu vezu

Ponekad prekid kratke veze može biti i gori od prekida s dugoročnim partnerom.

U Ohiu je provedena studija o neuzvraćenoj ljubavi. U ovom istraživanju sudjelovalo je 155 muškaraca i žena. Više od 98 posto njih reklo je da je imalo ovakvu vezu i ovakav prekid u nekom trenutku svog života. Razlog ovakve pojave je što sebe smatramo poželjnijima nego što nas drugi vide.

Ljudi također imaju osjećaj nedovršenog posla. Vjerojatno će se duže sjećati stvari koje nisu uspjeli završiti pa je tako i u ovom slučaju.

Osim toga, novi odnosi doslovno mijenjaju kemiju vašeg mozga. Kada dođe do prekida, opadne nivo serotonina i onda imamo osjećaj usamljenosti i čežnje. Kod prekida dugoročnih veza taj proces traje i serotonin se smanjuje tijekom nekoliko mjeseci. Pa iako je svaki prekid bolan, obično dolazi kao postupan proces i osobama je često lakše.

Ono što je dobra vijest je što i ovakva zaluđenost osobama s kojima smo bili u kratkoj vezi prolazi. Dakle, jednom ćete preboljeti i ponovo biti sretni.