Razlog zašto su lijepe žene često bez partnera

| Lifestyle |

Instagram / @tesschristinexo

Gledate kako vam sve više prijateljica ulazi u veze, a vi ste još uvijek same? Sada znamo da razlog može biti u činjenici kako ste previše lijepe za muški svijet.

Zar ja? Da ti! Nažalost, žene imaju posebnu sklonost u umanjivanju i pogrešnom shvaćanju svog izgleda. Većina žena nije svjesno svog izgleda i rijetko kad pomisli da su iznadprosječno lijepe. Upravo tu leži problem.

Djevojčice često još u mladoj dobi razvijaju osjećaj ružnog pačeta, kada je u zbilji zapravo riječ o lijepom labudu. Taj osjećaj kasnije se prenosi u odrasli život, a ako se pojave poteškoće pri pronalasku partnera, žene često ulaze u začarani krug, a ego im sklizne još dublje u rupu.
Osim našeg jedva postojećeg samopoštovanja, postoji nekoliko drugih razloga zašto ste sami i to onih znanstveno objašnjenih, a nemaju nikakve veze s onim kako se osjećate.

Instagram / @tesschristinexo

Iznadprosječno lijepe žene imaju teži zadatak u pronalasku partnera od svojih 'prosječnih' kolegica. Zato su lijepe žene češće usamljene.
Postoji logično objašnjenje za ovaj fenomen. Nažalost za sav muški svijet, postoji samo ograničeni broj atraktivnih muškaraca. Zašto je to bitno ako znate da niti ne želite iznad prosječno atraktivnog muškarca? E pa tu leži problem.
Većina ljudi odabire partnere prema načelu sličnosti. Iznadprosječno lijepi muškarci su rjeđu u odnosnu a izuzetno atraktivne žene što smanjuje potencijalni izbor partnera.

Loša iskustva žena u prošlim odnosima s površnim muškarcima i činjenica da većina muškaraca ne može zamisliti vezu sa znatno privlačnijom ženom glavni su razlog. Muškarci su jednostavno zastrašeni od atraktivnijih žena.

Možda i nije tako loše biti sam znajući da ste jednostavno prelijepi za muški svijet. Isto tako neće škoditi da na sljedeći spoj odete u tajicama i bez šminke te radije dopustite svojoj osobnosti da izađe na vidjelo, a ne vanjskom izgledu.