Razlika u godinama utječe na brak

| Lifestyle |

Instagram/ @gianlucavacchi

Istraživanje je pokazalo da među parovima koji su bliski po godinama postoji mnogo veća usklađenost u pogledu životnih odluka, poput osnivanja porodice i potrošačkih navika.

Istraživanje koje je trajalo 13 godina pokazalo je da su supružnici, među kojima je velika razlika u godinama, daleko manje zadovoljni od bračnih partnera približnih godina. Ipak, istraživanje je također pokazalo da su na duge staze najsretniji bili muškarci koji su bili oženjeni mlađim ženama, dok su najmanje sretni bili muškarci u braku sa starijim partnericama.

Ako postoji velika razlika u godinama među partnerima, u nekom trenutku se može dogoditi da partneri požele različite stvari u životu. Primjerice, jedan supružnik može poželjeti otići na dug put, a drugi je to već učinio i takva stvar ga više ne privlači. Postavlja se i pitanje stupnja zrelosti, a ljubomora i različiti pogledi u vezi s novcem nisu rijetkost.

Ono što je naročito iznenađujuće je da su žene koje su u braku sa znatno starijim muškarcima također bile vrlo nezadovoljne, dok su žene koje su se udale za mlađe muškarce bile daleko zadovoljnije. Stoga se nameće zaključak da i žene i muškarci generalno teže braku s mlađim supružnikom. Usprkos tome, najuspješnijim su se pokazali brakovi u kojima je između supružnika razlika u godinama minimalna ili ne postoji.