Ralph Lauren je donirao 10 milijuna dolara za borbu protiv koronavirusa

| Lifestyle |

Modni dizajner Ralph Lauren objavio je kako njegova tvrtka donira 10 milijuna dolara za borbu protiv koronavirusa, što je najveća donacija među američkim luksuznim modnim kućama do sada.

"Vjerujemo da smo svi povezani bez obzira na to tko ste ili odakle ste. Upravo zbog toga se na značajne načine borimo kako bismo pomogli našim timovima i zajednicama da prebrode ovu krizu", poručio je Ralph Lauren na svojoj službenoj stranici.

Istaknuli su da je sada, više nego ikada, potrebna podrška, zbog čega je to postala njihova misija. Brend Ralph Lauren nudi financijsku pomoć svim zaposlenicima jer su svjesni u kakvim se okolnostima nalaze zbog koronavirusa. Osigurat će im i lijekove, pomoć za starije i nemoćne, ali i za djecu, ako je potrebno.

Dio donacije ići će i za udruženje "Pink Pony Fund" koja pomaže u borbi protiv raka jer su takvi pojedinci posebno ranjiva grupa. Također, dizajner će se pobrinuti i da dio sredstava dođe do onih ljudi koji rade u američkoj modnoj industriji, a zaraženi su virusom.

"U srcu naše tvrtke oduvijek je postojao duh zajedništva koji potiče našu kreativnost, samopouzdanje i najvažnije našu podršku jednih drugima. Proteklih tjedana i mjeseci taj duh nikad nije pao", ispričao je modni mag.