Prvo izdanje Split Spring festivala oduševilo je Dalmaciju

| Lifestyle |

Završilo je prvo izdanje splitskog street food gourmet festivala, Split Spring by Staropramen i možemo reći kako je ovaj novi splitski festival osvojio srca Dalmatinaca.

Split Spring

Tijekom šest dana uskršnjih praznika kroz jedan od najljepših splitskih parkova čija je namjena konačno zaživjela u punom svijetlu, dnevno je prolazilo od osam do deset tisuća posjetitelja, a osim brojnih turista kojima Split ovih dana obiluje i koji su bili oduševljeni festivalom i njegovim sadržajem, u predivnoj proljetnoj atmosferi, ugodnoj glazbi i prefinoj „spizi“ uživali su brojni domaći, kako Splićani, tako i oni iz okolice Splita, a društvene mreže i feedback pokazuju kako su do Splita na ovaj festival navratili i posjetitelji iz cijele Dalmacije – od Šibenika, Zadra, Murtera, Omiša pa sve do Makarske, a neki su zbog njega potegli čak i iz Zagreba. Festival su posjećivali zaista svi – mladi, stari, obitelji, susjedi, domaći, stranci, poslovnjaci, brojne poznate osobe, ali i oni stariji Splićani koji slična događanja ne posjećuju gotovo nikad.

Split Spring

Predivno uređenje, tematski piknici, dekice na travi, kvalitetni izvođači, odlične foto instalacije i specijaliteti nekih od ponajboljih splitskih ugostitelja – Artičoka, Bepe, Uje oil bara, Bokamorre, Šuga, Biberona, Maka-Make, Totosa, Fabriquea te gostiju iz Varaždina American Dollar bara bili su mamac za brojne posjetitelje. Svaku večer atmosferu su stvarali sve do jednog kvalitetni izvođači poput Danijele Večerinović, Filipa Rudana, Scifidelity orkestra, Manuele Svorcan te saksofonista Chuck Borrisa i DJ Bakea. Jedan od dana na livadi je emitiran i foodie film „A Good year“ tijekom kojeg su posjetitelji uživali u filmskom pikniku.

Split Spring

S obzirom da slike govore više od tisuću riječi, tijekom zadnjih tjedan dana trebalo je samo baciti pogled na društvene mreže koje su „gorile“ od fotografija i storija sa Split Springa te je vrlo lako zaključiti da je ovaj festival vrlo brzo osvojio srca Dalmatinaca.

Split Spring

Tijekom festivala održana je i suradnja sa Zakladom za zaštitu životinja u Splitu kako bi se pomoglo pri udomljavanju napuštenih pasa u Splitu, a zadnji dan festivala održana je i humanitarna akcija gdje se kupnjom određenih jela na kućicama ugostitelja prikupljalo za pomoć Udruzi za inkluziju Lastavice Split koja pruža socijalne usluge osobama s intelektualnim teškoćama, djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeci s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom i drugim psihosocijalnim teškoćama (IBAN: HR4824070001100573508, Udruga za inkluziju Lastavice Split, Mosećka 72, Split). Ukupno je prikupljeno 15.332 kune čime je ovaj festival dobio još jednu posebnu notu i zaokružio cijelo prvo izdanje u dobrom duhu.

Split Spring
Split Spring
Split Spring