Problemi s kojima se susreće svaki vlasnik psa

| Lifestyle |

Instagram/ @tamara

Svaki vlasnik psa se može poistovjetiti s istim problemima, posebice s onima neugodnima kao što je uriniranje u kući te žvakanje stvari.

Donosimo vam 3 najčešća problema s kojima se susreće svaki vlasnik psa:

Žvakanje stvari i namještaja u kući
Okidača za destruktivno žvakanje ima nekoliko, ali najčešći je svakako dosada i prevelika količina nepotrošene energije, za što su odgovorni sami vlasnici. Rješenje za ovaj problem je pobrinuti se da pas ima dovoljno igračaka koje može žvakati kad je sam kod kuće. Također ga tijekom dana izvedite u nekoliko šetnji da se može istrčati i potrošiti energiju.

Uriniranje u kući
Ako vaš pas nije štene, a primijetili ste da urinira u stanu, posjetite veterinara kako biste isključili mogućnost da se razlog za ovakvo ponašanje ne krije u nekom zdravstvenom problemu. No, najčešće je uzrok stress ili anksioznost. Što god da je uzrok, pobrinite se psa odgajati od početka. To podrazumijeva da mu prvo ograničite kretanje, odnosno da mu ne dozvolite da šeta do mjesta gdje najčešće voli „obilježiti teritorij”. Također ga neprekidno nadgledajte. Svaki put kada nuždu obavi napolju, nagradite ga poslasticom I maženjem, a i povećajte broj odlazaka u šetnju.

Uporno i glasno lajanje
Ovo je također jedan od učestalih i velikih problema s kojima se vlasnici suočavaju, ali trebalo bi imati na umu da psi komuniciraju lajanjem i da nam lavežom uvijek žele nešto poručiti. Ako primijetite da vaš ljubimac laje kada nešto traži, morate biti dosljedni u stavu da takvim ponašanjem neće dobiti ono što traži. Ignorirajte ga i tek kada prestane lajati ga nagradite poslasticom ili maženjem. Ako posumnjate da vaš pas laje jer se boji nečega, posavjetujte se sa svojim veterinarom kako mu pomoći.