Prirodni načini kako se zaštiti od komaraca

| Lifestyle |

Kako se zaštiti od komaraca na prirodan način?

Možda i jedini razlog zašto ne volimo ljeto jesu komarci. Dolaskom toplijeg vremena posjećuju nas i ove male naporne bube. Na tržištu postoje razni repelenti i naprave koje tjeraju komarce i bube podalje od vas no nećete vjerovati postoje i razni prirodni načini i biljke koje komarci ne vole i koje će ih držati pošalje od vas.

1. Lavanda
Intenzivan miris lavandinog eteričnog ulja zaštiti će vas od uboda komaraca. Također sušena lavanda koju možete postaviti u prostorije u kojima boravite može vas zaštititi.

Kako se zaštiti od komaraca na prirodan način?

2. Dim
Komarci definitivno ne vole intenzivne mirise pa tako ni miris dima. Vatra odnosno dim će definitivno otjerati komarce.
3. Neven
Zbog svog specifičnog mirisa, neven će komarce držati podalje od vas. Trik sa sadnjom nevena također može biti vrlo učinkovit.

4. Ružmarin
Ista stvar je i s ružmarinom. Ako pak provodite ljetne večeri u svome dvorištu dobra ideja je i zasaditi grm ružmarina ili lavande koji će onda tjerati komarce.

Kako se zaštiti od komaraca na prirodan način?

5. Jabučni ocat
Ako vam ne smeta intenzivni miris jabučnog octa onda vam on može biti odličan saveznik u borbi protiv komaraca. Jabučni ocat ne samo da odbija komarce, nego i rashlađuje tijelo tijekom nesnosnih vrućina te pomaže u održavanju pH-vrijednosti kože.