Pridružite se humanitarnoj akciji Instagram kreativaca, Mala Insta Bajka

| Lifestyle |

Humanitarna akcija

Pridružite se humanitarnoj akciji Instagram kreativaca i blogera, Mala Insta Bajka. Akcija je započela krajem studenog i trajala 25 dana tijekom kojih su Instagram kreativci objavljivali svoje kreativne blagdanske ideje, a što smo popratili ovdje.

Sada je akciji došao kraj, odnosno vrijeme da ova akcija završi humanitarnom pričom. Prokrenuta je Go Fund me kampanja u kojoj se skuplja novac za dvije potrebite obitelji. Donosimo vam objavu organizatora kampanje u nastavku:

“Dragi naši prijatelji,

hvala vam od srca što ste s nama ovih 25 dana, što ste nas pratili, izrađivali s nama, veselili se sitnicama.

Ali vrijeme je da sitnice pretvorimo u velike stvari. Vrijeme je da dio bajke i blagdanske čarolije donesemo onima kojima je najpotrebnije. U tome trebamo i vašu pomoć.

U godinama kada bi svako dijete trebalo biti bezbrizno, ona je brinula i brine za svoju nepokretnu mamu. Tata ih je tukao dok je bio s njima i dobro da vise nije.

U godinama kada bi svako dijete trebalo biti bezbrizno, oni su ostali bez svoje mame. Tata je dva puta pred njima pokusao samoubojstvo.

Nema ljepseg nacina da vam ispricamo pricu o dvije obitelji koje trebaju nasu pomoc.

Prepusteni sami sebi, i jedna i druga obitelj.

Ali mi smo tu za njih i ispricat cemo vam njihove price, jer vrijeme je da i oni osjete caroliju blagdana i zajednistva.

Ana ima 18 godina i zadnjih 6 godina se neprekidno brine o nepokretnoj mami. Ana nema ni mobitel ni internet, a od neki dan ni krov nad glavom. Mama i ona zive u vlastitom stanu koji se nalazi u podrumu zgrade u Splitu i bio je poplavljen ovih dana. Nakon poplave nije za zivot i treba hitnu adaptaciju. Za Anu i njenu mamu to je nemoguca misija jer su i ovako u jako teskoj financijskoj situaciji. Toliko zrtve koju Ana podnosi skoro pola svojeg mladog zivota, zasluzuje barem da joj se financijski olaksa.

Marija (15), Lucija (18), Luka (19) i Marko (23) iz Sesveta su ostali sami za ove blagdane. Mama je umrla prije nekoliko mjeseci, nakon sto se duze vremena borila s bolesti. Mamina borba za zivot ostavila je traga na svima, posebno na tati koji je dva puta pokusao samoubojstvo ispred svoje djece. Sada se nalazi u Vrapcu i s obzirom na to da je obolio, ne zeli brinuti o njima. A nije to radio ni duze vrijeme. Zato je kuca u jako losem stanju, bez grijanja, struje i tople vode. Dugovi su veliki i prevelik su izazov za ove mlade zivote. Njihova tuga je ogromna, imaju osjecaj da su zaboravljeni od svih. Mi cemo ih uvjeriti u suprotno i pokusat cemo vratiti osmijeh na njihova lica.

Za pocetak smo vam ispricali ove dvije price. Znamo da nisu bajke, znamo da nisu lijepe, ali zajedno cemo se potruditi da imaju sretan kraj.”

Do sada je kampanju poduprijelo 420 ljudi i skupljen je iznos oko 7.500 eura. Osim toga, mnogi su se javili da direktno pomognu obitelji u Splitu.  Ukoliko ste u mogućnosti, kliknite na link i donirajte barem 1 euro i pomozite da se nekome uljepšaju blagdani.