Pretpremijera nove Chevrolet Corvette C7

| Lifestyle |

Špekulacije o novoj generaciji Chevrolet Corvette definitivno su dostigle vrhunac. Ovaj vrlo važan, ako ne i najvažniji američki sportski automobil svoju sedmu generaciju službeno će predstaviti na predstojećem sajmu automobila u Detroitu, ali vec sada su dostupne informacije i fotografije koje su vrlo bliske službenim.

Samo nekoliko tjedana prije svjetske premijere u Detroitu pojavili su se računalno generirani renderi Corvette C7 koji su nastali zahvaljujući brojnim špijunskim fotografijama te koji bi trebali u velikoj mjeri odgovarati automobilu koji će biti uskoro predstavljen.

Iako je Corvette C7 prema planovima iz 2007. godine trebala biti radiklano drugačija i sa centralno smještenim motorom, ekonomska kriza i bankrot GM-a su značajno promjenili taj plan. Tako C7 dolazi kao evolucijski nastavak na generaciju C6, ali iz Chevroleta tvrde da je tek koncepcija velikog V8 motora koji pogoni zadnje kotače ostala kao poveznica s prethodnim modelom. Odgovorno tvrde da su ovaj put napravili auto koji sa trona može skinuti Porsche.

Nova Corvetta C7 će po procjenama biti skuplja od prethodnog modela za manje od 10%, a mi vam donosimo renderirane fotografije ovog veoma isčekivanog modela.