Prema znanstvenicima, u ovoj je dobi najbolje ući u bračne vode

| Lifestyle |

Vjenčanje

Koristimo li se matematičkim pristupom prilikom pronalaženja ljubavi, činimo najveću suprotnost pri ostvarivanju iste. Ali, ako ste umorni od toga da vaša romantična budućnost postoji samo u kristalnoj kugli, Business Insider želi da razmotrite "37% pravilo".

Pravilo od 37%, ideja je novinara Briana Christiana i kognitivnog znanstvenika Toma Griffithsa - oni smatraju da su otkrili "algoritam po kojem bismo trebali živjeti" i koji može pomoći ljudima prilikom odlučivanja o nečemu što ih iznimno jako zbunjuje pomoću pristupa koji je činjenično potkrijepljen.

Ukratko: kada morate pregledati cijeli spektar mogućnosti u ograničenom vremenskom roku, donesite odluku kada ste vidjeli oko 37% svih opcija. Ideja je da ćete u tom trenutku procesa odabira imati dovoljno informacija kako biste donijeli informiranu, obrazovanu odluku. Kada to pravilo primijenimo na spojeve i brak, pod pretpostavkom da ste u potrazi za romantičnim partnerom u dobi od 18 do 40 godina, zlatna sredina je oko dobi od 26 godina.

"Prije toga, vjerojatno ćete propustiti kvalitetnije partnere (to ne znači potpuni kraj), no nakon toga, dobre mogućnosti mogle bi postati nedostupne sa smanjenom šansom za pronalaženje dobrog partnera", objašnjava Business Insider. Ali, naravno, ovo pravilo nije savršeno. "To podrazumijeva da ljudi imaju razuman stav o tome što žele pronaći u partneru do 26. godine, ali ne računa činjenicu da ono što tražimo u našim partnerima se može dramatično promijeniti između 18. i 40. godine".