Kako održavati vezu na daljinu?

| Lifestyle |

Instagram/ @negin_mirsalehi

Nitko ne započinje ljubavnu vezu misleći da će ona biti veza na daljinu.

No, takve veze uobičajena su stvar današnjice. Sve više parova prisiljeno je održavati vezu na daljinu zbog promjene radnog mjesta ili drugih životnih okolnosti. Veze na daljinu često znaju biti jako teške. Stara uzrečica kaže: „Daleko  od očiju - daleko od srca“. Veze na daljinu nisu lake, suočavate se s puno izazova o kojima parovi u normalnoj vezi ne moraju ni razmišljati. Jeste li se ikada zapitali kako imati uspješnu vezu na daljinu?

Ovo su pravila koja je potrebno poštovati kako bi vaša veza na daljinu uspjela:

Postavite osnovna pravila

Ovo je osnovna stvar koju morate učiniti. Jako je važno postaviti realna pravila i imati zdrava očekivanja od svog partnera. Dogovorite se koliko često ćete se ćuti, koliko puta mjesečno ćete se vidjeti i hoćete ili se viđati s drugim ljudima.

Šaljite si zvukovne poruke

Jako je lako pogrešno interpretirati poruku, a u vezama na daljinu često čekate odgovor na poslanu poruku pa ljudi pomisle da ih njihov partner ignorira. Šaljite si zvukovne poruke kako biste čuli glas svoga partnera te ton kojim vam nešto govori. Također, iskoristite stvari poput videopoziva i običnih poziva.

Razgovarajte samo kada imate nešto za reći

Nepotrebno je razgovarati s partnerom 24/7. Odredite vrijeme kada ćete razgovarati te si tada ispričajte sve što vam se dogodilo. U suprotnom bi vam se moglo desiti da nemate o čemu pričati.

Imajte zajedničku seriju

Izaberite neku seriju ili reality prognam koji ćete, svakoga dana, zajedno gledati. Tako ćete se povezati na drugoj razini. To će vam pružiti priliku da se osjećate kao da ste bili na spoju iako niste.

Zakažite kada ćete se naći

Životi osoba u vezama na daljinu kreću se u suprotnim smjerovima. Zato zakažite vrijeme i mjesto kada se nalazite barem nekoliko tjedana unaprijed kako nikada ne biste zaboravili ili ne imali vremena jedno za drugo.

Pripremajte mala iznenađenja

Ljubav prema svome partneru iskažite tako da u njihovom domu sakrijete sitnice za koje znate da će im značiti. Nemojte im reći, već pustite da pronađu sami te vam jave. Ovo je jedan od načina da ostanete prisutni i kada niste.

Zapišite zašto vjerujete svome partneru

Zasigurno ćete imati teških perioda. U nekim trenutcima imat ćete osjećaj da se sve urušava, sumnjat ćete i kada možda to nije potrebno. Na papir zapišite zašto vjerujete svome partneru i u teški trenutcima pročitajte to na glas. Svaki predosjećaj nije nužno istina, ali istovremeno nemojte zanemarivati svoju intuiciju.

Nemojte zaboraviti sebe

Nemojte sjediti doma ljuti jer se nalazite u situaciji u kojoj je vaš partner udaljen od vas. Važno je fokusirati se na sebe i svoje ciljeve. Budite samostalni, družite se s prijateljima, izađite van, studirajte ili radite. Morate se osloniti na sebe kako ne bi upali u depresiju oko vlastite situacije. Sebi posvetite jednako pažnje, ako ne i više, koliko posvećujete svome partneru. Nikada nemojte zapostaviti sebe!