Pouka mlade žene o prihvaćanju samoga sebe

| Lifestyle |

Instagram / @sarageurts

Moramo priznati da pri otkriću Instagram profila Sare Geurts u početku smo bili šokirani. Ne znajući tko stoji iza slika i što se događa, u ljudskoj prirodi je donositi preuranjene zaključke.

Ovaj uistinu fascinantan profil mlade žene vrijedi pogledati i otkriti priču koja stoji iza njega, jer poruka koju nosi ova 26-godišnjakinja promoči će mnogim (osobito mladim) djevojkama i ženama.

Sara Geurts ima 26 godina i fascinira svijet svojim izgledom. Ona zna da njezin izgled ne odgovara tipičnom idealu 26-godišnje mlade žene i u njezinom slučaju gotovo je nemoguće odrediti njezinu dob. Sara pati od vrlo rijetkog genskog defekta, sindroma Ehlers-Danlos, i to od svoje 10. godine života. Ovaj poremećaj utječe na vezivno tkivo te izaziva opuštanje kože, kojega se Sara sramila većinu svog života.

Instagram / @sarageurts

Tek u svojim 20-ima napokon se je naučila nositi s bolesti i odlučila je prestati se skrivati. Ne samo to, ona trenutno radi kao uspješan model već dvije godine i ponosi se svojim izgledom. Na njezinim slikama jasno je vidljivo da se osjeća lijepom takvom kakva je i svakako je pravo nadahnuće i inspiracija za sve mlade djevojke koje se srama malih nedostataka koje žurno prikrivaju. Vrijeme je da svi skupa, a pogotovo žene, prihvate svoje tijelo onakvim kakvim je i oslobode se okova i ropstva nezadovoljstvom najčešće banalnih i neprimjetnih ''nedostataka''.

Instagram / @sarageurts