Postoje li muško-ženska prijateljstva?

| Lifestyle |

Instagram/ @couplesmagazine

Rađena su razna istraživanja o prijateljstvu među suprotnim spolovima kako bi se ustanovilo postoje li uopće iskrena prijateljstva među suprotnim spolovima.

Za mnoge ljude ideja o muško-ženskim prijateljstvima je zanimljiva, ali i nevjerojatna. Sumnje koje ljudi imaju ulazeći u ovaj tip odnosa su vezane za brigu da će jedno od njih razviti dublje emocije te da će se pojaviti ljubomora. Uostalom, kada se osvrnemo na bezbrojne ljubavne priče koje filmovi i knjige opisuju, muško-ženska prijateljstva su rijetko prikazana kao nešto što traje; uglavnom se njihova priča završava u krevetu.

Što se događa kada prijatelji imaju partnere? Izaziva li ovakvo prijateljstvo ljubomoru u njihovim romantičnim vezama? Psiholozi savjetuju da se u situaciji kada vaš partner postane ljubomoran se zapitate jeste li spremni odustati od prijateljstva zbog svoje ljubavne veze. Ako niste, postoji mogućnost da je ovo “prijateljstvo” preraslo u emocionalnu vezu koja vam može ugroziti odnos.

Muškarci koji se druže sa ženama često govore da su mnogo opušteniji u toj vrsti prijateljstva. Pred prijateljicom ne moraju glumiti mačo muškarca, dapače, pred njom mogu pokazati svoje slabosti i ona će ih prihvatiti. Žene u istoj situaciji kažu da im prijatelj pruža mušku perspektivu na mnoge nedoumice, posebice što se tiče romantičnih odnosa s drugim muškarcima.

Međuljudski odnosi nikada nisu jasni i jednostavni. Odgovor na pitanje o prijateljstvu između različitih spolova je da ovisi o različitim faktorima.