Posjećivanje Instagram profila vašeg bivšeg je potpuno normalno

| Lifestyle |

Instagram/ @goicoechea22

Koliko vam se puta dogodilo da na Instagramu naletite na fotku bivšeg dečka ili samo simpatije i nakon 10 minuta shvatite da ste već stigle do njegovih objava iz 2014. godine?

Sigurno barem jednom. Sasvim je normalno ponekad se zainteresirati za nekoga s kim ste jednom bile u vezi ili bar maštale o tome, čak i ako redovno posjećujete njegov profil samo da biste provjerile ima li novu djevojku. S tim se slažu čak i profesionalni psiholozi, koji su za ovaj fenomen ponudili i stručno objašnjenje.

Smatra se da su ljudi oduvijek bili zainteresirani za živote svojih bivših partnera. Naravno, društvene mreže su dodatno potaknule njihovo zanimanje jer je na njima lako naći informacije koje vas zanimaju. Međutim, sve ovo normalno je samo u granicama normale.

Ako svakodnevno i do nekoliko puta provjeravate svog bivšeg na Instagramu, kao i ljude koji mu ostavljaju komentare ispod fotki, naročito ako su u pitanju žene, znači da ste ipak otišle predaleko i da biste morale naučiti kontrolirati i svoj život nastavite i poslije i pored njega.