Pogledajte kako djeca reagiraju na luksuznu francusku kuhinju

| Lifestyle |

Pogledajte kako djeca reagiraju na luksuznu francusku kuhinju
Djeca u Danielsu

New York Times je za svoje izdanje posvećeno hrani napravio eksperiment s malim Amerikancima, a on je prošao i više nego simpatično. Naime, jedan od najpoznatijih restorana u Brooklynu, francuski restoran Daniels ugostio je šestero drugašića na luksuznoj večeri u 7 sljedova u vrijednosti od $220 po osobi.

Chef restorana Daniels, Daniel Boulud, objasnio je kako kao dijete nije imao priliku posjetiti skupi restoran i da želi djeci približiti nevjerojatne okuse i proširiti im vidike. To je svojim raznovrsnim menijem zaista i učinio: Klinci su imali priliku probati kavijar, ribu iz Kine, specijalno spravljen biftek, Madeleines s citrusima, ali i čokoladne tartufe koji su ih dočekali skriveni u šarenim balonima.

Djeca su s pojedinim jelima bila oduševljena, dok su im neka bila izrazito mrska, no zgodno je promatrati kako reagiraju na zanimljivo uređene tanjure i teksture hrane, kao na kraju i na sam okus. Večer je završila nazdravljanjem za vampire, a kako je točno izgledala pogledajte u nastavku.

New York Times - Small Plates