Počeo Ultra Europe festival u Splitu

| Lifestyle |

Festival Ultra Europe Split

ULTRA MUSIC FESTIVAL, vodeće svjetsko događanje elektroničke glazbe upravo počinje u Splitu!

Prvi ovakav festival organiziran je 1999. godine na pješćanoj plaži u Miamiju, a od prije nekoliko godina festival se održava i u našem Splitu pod imenom ULTRA EUROPE.

Iako je i ovogodišnje održavanje festivala bilo dosta neizvjesno, prije nekoliko dana stigla je vijest da ovaj festival ostaje na domaćem terenu i sljedećih 5 godina, do 2022., što je uvelike razveselilo domaće, ali i strane goste.

Da su Splićani najbolji domaćini stotinama tisuća posjetitelja koji svako ljeto pristignu sa svih strana svijeta već je jako dobro poznato. U danima trajanja festivala ULTRA Europe, ovaj se grad pretvori u najveće glazbeno središte u svijetu, a nevjerojatna turistička razglednica s brojnih splitskih lokacija obiđe cijeli svijet. Kako bi sve funkcioniralo prema najvišim standardima brine se više od 2000 ljudi koji su uključeni u organizaciju. Ipak, s obzirom na velik broj posjetitelja i visoke mjere sigurnosti organizatori preporučuju svim posjetiteljima da se pridržavaju festivalskih pravila.

Festival Ultra Europe Split
Festival Ultra Europe Split

Kako bi ulazak u stadion bio što jednostavniji i brži, a sigurnost svih posjetitelja na najvišoj razini, ove je godine propisana dozvoljena veličina i tip torbe s kojom je ulaz dozvoljen. Također, bilo koja vrsta zapaljivih sredstava, sprejeva, alkoholnih pića kao i bilo koja vrsta ilegalnih supstanci, strogo su zabranjeni na prostoru festivala. Važno je naglasiti da posjetitelji moraju imati važeći identifikacijski dokument ili vozačku dozvolu.

A sve posjetitelje grada Splita ove godine dočekala je i poruka dobrodošlice kao i preporuka o ponašanju u kojoj piše kako posjetiteljima nije dozvoljeno kretanje bez odjeće po staroj jezgri grada .

Ove godine na Ultra Europe festivalu očekuje se preko 150 000 posjetitelja, a njih će zabavljati neka od najpoznatijih lica elektronske glazbe kao što su David Guetta, Martin Garrix, Steve Aoki, Hardwell.

Festival Ultra Europe Split
Festival Ultra Europe Split