Piercinzi koje morate izbjegavati

| Lifestyle |

Instagram / @_missbo

Nova rupica u uhu ili piercing na pupku. Piercinzi su privlačan nakit kojeg većina voli, a i gotovo svi imamo izbušene uši i nosimo naušnice. Međutim ljubitelji piercinga znaju kako lako i brzo može doći do iritacija kože, svrbeža i malih upala.

Nisu svi piercinzi loši, ali isto tako nisu ni svi dobri. Liječnici upozoravaju na specifične piercinge koje bi trebali izbjegavati, jer mogu biti opasni čak i po život.

Bez obzira bili ljubitelj ili ne bušenje hrskavice uha svakako nije dobar odabir. Intervencija na prirodnoj hrskavici uha može izazvati ozbiljnu infekciju. I još gore, ako se infekcija ne zaustavi dovoljno brzo može izazvati da neki dijelovi lica i uha potpuno odumru. Kao rezultat ti se dijelovi moraju ukloniti.

Instagram / @adornmonde

Piercing koji morate izbjegavati je i onaj na jeziku, koji vas može dovesti i u životnu opasnost. Oteklina u području usta može dovesti do poteškoća s disanjem. Isto tako, ako se slučajno pri stavljanju piercinga pogodi arterija doći će do velikog krvarenja. Mogućnost infekcija u usnoj šupljini iznimno raste zbog prisutnosti bakterija, vlažnosti i topline.

Ako još uvijek želite piercing, savjetujemo vam da obratite pažnju na čistoću studija i profesionalnost osobe koja će vam raditi piercing.