Ovo je znanstveni razlog zašto biste trebali više putovati s prijateljima

| Lifestyle |

Instagram/@melissalharris

Istina, koju je opće žensko stanovništvo priznalo, je da ih ništa ne čini sretnijima od izleta za prijateljicama. 

No, kao što većina nas zna, okupljanje svih prijatelja za putovanje postaje sve teže. S poslovnim i obiteljskim obvezama te životom općenito sve nam otežava pronalazak tog svetog vremena za prijatelje.

Unatoč svim poteškoćama, važno je uložiti napor radi dobrobiti.

Jedno je istraživanje pokazalo da naša prijateljstva imaju najveći utjecaj na naše zdravlje i sreću. Za razliku od drugih odnosa u našim životu, na koje su vezani određeni pritisci ili dinamika, prijateljstva su način da se iskoriste sve prednosti postojanja, u odnosu s nekim, bez osjećaja pritiska.

Prijateljstva su zaista važna za sreću ljudi, a podrška koju dobivamo od naših prijatelja može ukloniti ili smanjiti simptome depresije i tjeskobe jer s prijateljima možemo podijeliti stvari koje ne bismo rekli nikome drugome. Ona su odnosi izbora. Vi ste se odlučili družiti, jedni s drugima, jer uživate međusobnom u društvu.

Iako u današnjem svijetu od svojih prijatelja nikada niste udaljeni više od jednog pritiska gumba, stručnjaci preporučuju  da iskoristite blagodati stvaranja vremena za druženja uživo. Komunikacijom uživo možete vidjeti govor tijela i emocije druge osobe, a to će vam pomoći da bolje shvatite kako se ona osjeća, sve ono ne možete uočiti preko telefona.

Štoviše, druga studija je otkrila da odlazak na putovanje s prijateljima nudi značajne zdravstvene koristi jer društvene veze poput prijateljstva ne samo da pružaju zadovoljstvo, već utječu i na naše dugoročno zdravlje na načine koji su toliko snažni, kao i adekvatan san, dobra dijeta i ne pušenje.

Dakle, ako ste tražili znak da rezervirate sljedeće putovanje s prijateljima - ovo je to.