Ovakvih postoji samo šest!

| Lifestyle |

Lamburghini Carbonado

Kako kažu iz Lamborghinija, ovaj je auto više od tradicije, više od utrkivanja. Mansory, njemački specijalist za luksuznu preradu automobila iskombinirao je najvišu tehničku razinu izvedbe sa vrhunskom izradom i najpreciznijim i najposebnijim materijalima kako bi stvorio neke od najposebniji vozila na svijetu, unikatni  Aston Martin DBS od karbonskih vlakana, baby plavi Rolls Royce, LINEA Vincerò, Bugatti Veyron Linea Vincero d’Oro i Porsche Cayenne Turbo sa njihovim potpisom i karbonskim dodatcima. Ovi proizvođači prvoklasnih sportskih automobila i luksuznih izvedbi uspijeli su ponovo sve ostaviti bez daha sa limitiranom serijom Mansory Carbonado Lamborghini Aventador LP700-4 čija će proizvodnja biti ograničena na samo šest primjeraka.

Iako je i standardna verzija ovog automobila ultra jaka te je napravljena od ultra laganih materijala, Monsory s Carbonado modelom nastavlja konzistentno koristiti samo jedan materijal za izradu svih ključnih dijelova. Upravo ta činjenica Lamborghini Aventador transformira u Mansory Carbonado koji je najekskluzivniji isključivo karbonski automobil koji možemo naći na svijetskim cestama.

Njegova karoserija definitivno privlači pažnju, a posebno atraktivno dizajnerniran prednji dio obogaćen je optimiziranim zračnim otvorima koji poboljšavaju ventilaciju. Uz to su prednja krila, kao i poklopac motora te razni dijelovi automobila uklonjeni i zamijenjeni karbonskim prilagođenim verzijama, što masivnog Aventador čini još i širim. Carbonado ima i više snage jer su njegova optimizacija sustava upravljanja motorom, kao i ispušni sustav i snaga ubrzanja i motora  dosta poboljšani.

Njegov 6,5-litreni V12 motor ubrzava od 0 do 100 km / h u samo 2,8 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 355 km/h, a sve zahvaljujući 750 Nm pri 6.000 okretaja u minuti te masivnih 20 i 21-inčnim gumama. Naravno, sve performanse i brojke su znatno veće nego kod standardne verzije. O unurašnjosti nemamo puno govoriti jer je tamo prema očekivanjima ugrađeno sve najluksuznije što svijet trenutno ima. Valja napomenuti i da je Mansory dodatno naglasio sportski karakter unutrašnjosti instalacijom ne-klizajućih aluminijskih pedala. S obzirom da dolazi u seriji od samo 6 komada ne sumnjamo da je cijena „paprena“, ali da su svi primjerci već rezervirani i naručeni. Tko zna, možda nekad negdje na nekoj cesti ugledamo upravo ovog ljepotana.