Otvoren je dućan s francuskim delicijama

| Lifestyle |

Izlet u ličke planine za Francuza Nansa Argouda bio je sudbonosan. Upravo tamo rodila se ljubav njega i Zagrepčanke Maje, a ubrzo je Nans lyonsku adresu zamijenio zagrebačkom. Uz adresu, promijenio je i profesiju. Iako je dugo radio u struci i posjeduje doktorat iz područja strojarstva, odlučio je krenuti u drugom smjeru te Zagrebu donijeti dašak Francuske. Kao pravi Francuz veliki je gurman pa je stoga odlučio spojiti ugodno s korisnim te je tako nastala ideja o specijaliziranoj trgovini francuske gastronomije – Voilà Francuske delicije“.

Nans i njegova partnerica Maja vezani su za prirodu i jednostavne stvari te dijele strast prema ukusnoj i kvalitetnoj hrani te dobroj čašici. Želja im je bila približiti francusku kulturu Zagrebu specifično kroz hranu po kojoj je Francuska prepoznatljiva, i to ne bilo kakvu hranu, već onu pomno biranu, tradicionalnu i napravljenu po najvišim standardima. U proputovanju Francuskom posjetili su gotovo sve proizvođače s kojima surađuju i na licu mjesta uvjerili se u svaki segment uzgoja i proizvodnju delicija koje žele ponuditi svojim klijentima.

Tako ćete u prvoj takvoj trgovini u Zagrebu pronaći namirnice i delikatese čiji će vas okusi nakratko povesti na proputovanje francuskim regijama, od kojih je svaka autentična okusima, receptima i mirisima. U trgovini Voilà pronaći ćete vrhunska biološka i biodinamička vina, pjenušava vina i šampanjce. Na policama su se smjestile i razne vrste francuskih sireva i terine interesantnih okusa: od puževa, patke sa šampanjcem i medom, prepelica s grožđem, ali i vegetarijanske terine.

Ljubitelji morskih plodova i ribe svakako će se opredijeliti za namaz od jakobovih kapica, razne vrste bakalara, gustu juhu od jastoga ili sardine s raznim dodacima, poput faigetellu kobasice, cvijeta soli, ratatouillea. Nesumnjivo će jedan od favorita biti i tradicionalna francuska kobasica s dodatkom St. Joseph vina u sebi, kao i razni pripravci s kestenom kao što su tjestenina od kestena, razni keksi od brašna od kestena, namazi, pa čak i čips od kestena.

Francuska receptura izrade senfa najbolja je u svijetu, a upravo ćete u trgovini Voilà pronaći kultne dijon senfove Edmont Fallot, koji se proizvode još od davne 1928. Izaberite i izvrsne dodatke i začine, poput soli s vinom i ljutikom ili s provansalskim začinima, kao i vrhunska ekstra djevičanska maslinova ulja čija je izvrsnost prepoznata na Poljoprivrednom natjecanju u Parizu srebrnom i zlatnom nagradom 2020. i 2022. godine. Naravno da je trgovina francuskih delicija nezamisliva bez slastica – a ovdje ćete pronaći razne kombinacije i okuse čokolada i nougata, čak i u verzijama bez laktoze i glutena. U ponudi su i razne poklon kutije, idealne kao znak pažnje za vaše najdraže, a trgovina Voilà dostavlja i proizvode za restorane i hotele.

Istražiti i naručiti proizvode možete ovdje, a želite li se uputiti u trgovinu, pronaći ćete je na adresi Ozaljska 13 u Zagrebu.

Od sada u srcu Zagreba možete kupiti francuske specijalitete
Od sada u srcu Zagreba možete kupiti francuske specijalitete

Foto: Bojan Zibar

Fotografije u visokoj rezoluciji: https://pr365.wetransfer.com/downloads/3e6a910c310ed9c3331b1af8fec772a720221223085547/6f68cc762c029d4a57975d541a66539920221223085547/492c08

Hvala i srdačan pozdrav,

Tihana Selmani

Mlađi PR savjetnik

Željka Maričića 2

10 000 Zagreb

M: +385 (0)95 504 6818

T: +385 (1) 6231 300

E: tihana@pr365.hr

 

DISCLAIMER: Ukoliko u skladu s novim propisima o zaštiti osobnih podataka NE ŽELITE na svoj email primati obavijesti, informacije i pozive iz PR 365 studija (tihana@pr365.hr), molimo da odgovorite (Reply) na ovaj email kako bismo odjavili Vašu email adresu iz naše baze primatelja. Napominjemo kako ste ovlašteni u svakom trenutku dostavom email poruke na adresu info@pr365.hr odjaviti Vašu email adresu, a slijedom čega Vam predmetne obavijesti više neće biti dostavljane.