Otkriveno rješenje: Evo kako se probuditi sretni

| Lifestyle |

Otkriveno rješenje: Evo kako se probuditi sretni
Želite se probuditi sretni?

Najgore je započeti dan kada se probudite "na lijevu nogu"; Osim što ste onda razdražljivi, nekako vam ništa ne ide od ruke. Zar ne bi bilo predivno svako jutro buditi se sretan? Izgleda da to i nije tako nemoguće - možda čak ni ponedjeljkom!

Turski znanstvenici su otkrili kako ljudi koji spavaju na desnom boku imaju mekše snove ispunjene radosti, mirom, ljubavi i opuštanjem. Također, bude se manje disfunkcionalni i više odmorni. Iako nije poznato kako sanjaju oni koji imaju tendenciju spavati na lijevom boku, dokazano je da na lijevom boku nije zdravo spavati radi pritiska na srce, ali i činjenice da smo pod povećanim fizičkim stresom.

Dokazano je i da ako tijekom noći spavamo 4 sata uz bilo kakvo svijetlo (TV, kompjuter, svjetiljka i sl.) suzbijamo hormon zbog kojeg se dobro osjećamo, melatonin, i budimo se razdražljivi i nerijetko očajni. Međutim, dobra vijest je da ovi simptomi zauvijek nestaju nakon 2 tjedna dobrog spavanja bez prisustva svjetlosti.

Dakle, jednadžba je jednostavna - za sretno buđenje potrebno je spavati na desnome boku i u potpunome mraku. Zvuči prejednostavno da bi bilo istinito!

Otkriveno rješenje: Evo kako se probuditi sretni
Spavajte na desnom boku i u potpunom mraku