Osvježite spavaću sobu!

| Lifestyle |

Spavaća soba je najintimnija prostorija u kući, zatvorena za poglede većine gostiju. Mjesto je našeg povlačenja u sebe, odmora od napornog dana i prikupljanja energije za sljedeći dan. Zato je važno da odražava ličnost onoga tko u njoj boravi i ne smije se zapostaviti, već bi je trebalo povremeno osvježavati. To ne mora značiti velike promjene – ako ste zadovoljni svojim ormarom, a krevet vam je udoban  – promijenite sitnice koje će podići vašu spavaću sobu i biti u skladu s vašim duhom.

Monotone spavaće spobe lako postaju zanimljivije ako im dodate slike velikih dimenzija. Fotografije, slike, sve popularniji natpisi ili čak popucali zid iznad kreveta ne moraju biti skupo rješenje, a promjena će biti lako uočljiva. Bijeli zidovi mogu biti odlično rješenje ako želite vizualno povećati prostoriju, ali mnoge podsjećaju na bolnice te nisu dobar izbor za uređenje spavaće sobe.

Personalizirajte prostor dodavanjem boje koja vam najviše odgovara i uživajte u koloritnoj sobi. Plava, zelena i narančasta su sjajan izbor za spavaću sobu, jer su blage i umirujuće, ali ako više volite jarku crvenu ili ljubičastu – kombinirajte ih s neutralnim bojama i soba će zračiti energijom, a po filozofiji feng shui, crvena i dodatnim seksom!

Upotrebljavajte namještaj na drugačiji način. Dotrajala stolica više nije dio kuhinjskog namještaja, ali može postati dio spavaće sobe. Uz malo kreativnosti dobit ćete neobičan noćni ormarić.