Osobnost koja garantira uspješnost

| Lifestyle |

Kao ljudi, imamo urođenu sklonost za razvrstavanjem u određenu skupinu i uspoređivanje naših života s ostalima, osobito kad je riječ o našim karijerama. No, često recept za uspjeh leži negdje u sivoj zoni između da i ne, dobrog i lošeg, introverta i ekstroverta. Uzmite ove dvije vrste osobnosti, na primjer. Dok vam popularna mudrost tvrdi da su ekstroverti najbolji prodavači, a introverti najbolji terapeuti ili umjetnici, istina leži negdje između te dvije osobine.

Upoznajte novu osobnost: ambivert. Udoban spoj između introverta i ekstroverta, ambivert je istovremeno otvoren i rezerviran, uporan i prestrašen. A prema Huffington Postu, oni su daleko uspješniji nego ijedna od dvije spomenute krajnosti - uglavnom zbog njihove ograničene sposobnosti da se s lakoćom kreću isključivo između dvije socijalne situacije. "Oni su fleksibilni, uravnoteženi i mogu se povezati s različitim ljudima", piše za Huff Post Abigail Williams. "Samosvjesni ambiverti se mogu kretati između otvorenosti i introvertiranosti, ovisno o situaciji."

Štoviše, ambivert odražava više nijansi i realno razumijevanje osobnosti. "Osobina ličnosti postoji unutar kontinuuma, a velika većina nas nismo samo introvertirani ili ekstrovertirani - negdje smo u sredini", piše Forbes. "Ambiverti imaju izrazitu prednost u odnosu na prave introvertirane i ekstrovertirane osobe zato jer se njihova osobnost ne oslanja previše ni na jedan smjer, već puno lakše prilagode svoj pristup osobama na temelju situacije."