Osmosatna dijeta za vidljive rezultate

| Lifestyle |

Instagram / @vivaluxuryblog

Jednostavna i lako svladiva osmosatna dijeta, zadivit će vas svojim učincima koji su i znanstveno dokazani. Jednom kada je probate, postat će vaše novo najdraže oružje u borbi protiv nepoželjnih kilograma. 

Temelj osmosatne dijete ili kako se još naziva, dijetom 16:8 je načelo intervala i konzumiranja hrane u određenom intervalu. To znači da možete jesti samo 8 sati dnevno, a preostalih 16 moraju biti ograničeni na vodu ili čaj. Po prvi put o ovom sustav prehrane počeo se govoriti 2012. godine kada je objavljena istoimena knjiga Davida Zinczenkoa, koja je ubrzo postala bestseler New York Timesa. Nakon nekoliko studija koje su dokazale učinkovitost prehrane bez štetnog utjecaja na zdravlje, ponovno je pokrenut novi val ove vrste dijete.

Instagram / @hannastefansson

Vremenski okvir je možda jedini uvjet kojeg se trebate pridržavati. Možete sami odabrati interval obroka od 7 ili 11 sati ujutro. Što ćete jesti, isključivo i samo je vaš osobni izbor. Nema ograničenja, ali ipak pripazite na osnovna pravila prehrane. Obilje povrća, voća te minimalan unos slatkiša i pekarskih proizvoda.

U preostalih 16 sati možete piti vodu, crnu kavu ili zeleni čaj. S dijetom 16:8, maksimalni rezultati postižu se nakon 8 tjedana. Još jedna od očitih prednosti ove dijete je i ubrzanje metabolizma koje su dokazali američki znanstvenici.