Kako posložiti svoj ormar da bude savršen?

| Lifestyle |

blog.lakeside.com

Ormari su naše male oaze gdje se nalaze naši omiljeni komadi koji nas obilježavaju. Naše omiljene traperice koje čuvamo, košulje tri broja manje, ali ih i dalje imamo jer nas podsjećaju na neki izlazak ili pak cipele koje smo kupili na popustu i ne želimo ih se riješiti iako ih više ne nosimo. 

Prije ili kasnije shvatimo da su nam ormari prepuni i da ne znamo gdje ćemo s toliko stvari i teška srca se rješavamo suvišnih stvari. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta za idealno slaganje vašeg ormara.

Bazni komadi

Odvojite komade koje smatrate da su vaša baza za sve i njih naravno sačuvajte. To su komadi koje nosite svaki dan i koje kombinirate sa svim ostalim komadima iz ormara. Mala crna haljina, traperice, košulje, veste, potpetice. Naravno, izdvojite omiljenu torbu, najdraže šalove i ostale dodatke. Ti komadi neka vam stoje na jednom mjestu jer od njih ili krećete osmišljavati look ili s njima nadopunjujete cijelu priču.

Odjeća vašeg konfekcijskom broja

Kažu da ako imate višak kilograma ne trebate nositi usku odjeću, a da ako ste pak premršavi, ne nosite široku odjeću. Ponekada je teško pronaći odjeću koja odgovara baš vama, vašem konfekcijskom broju, ali kada ulovite takav komad on je zlata vrijedan. Nije loše ponekada investirati u komad koji je rađen baš po vama, po mjeri. Odvojite odjeću koja vam odgovara i u kojoj dobro izgledate i postavite je na posebnu policu.

Posložite odjeću prema boji 

Odvojite sve boje u posebne skupine u ormaru. Odjeća će vam ljepše izgledati i uvijek ćete znati što imate i biti će vam lakše iskombinirati. 

Ne budite opsjednuti modnim trendovima

Ormar vam je vjerojatno pun krpica koje ste si kupili jer su trenutno bili u trendu. Nosili ste ih par mjeseci dok su bili aktualni, a onda ste ih stavili u ormar, vašu ropotarnicu prošlosti. Izvucite te komade, pregledajte ih i razmislite želite li da zauzimaju mjesto u ormaru. Ako se odlučite maknuti ih onda ih stavite u kutije i darujte nekoj humanitarnoj udruzi ili spremite na tavan. 

Riješite se prastarih stvari

Svi imamo neki najdraži modni komad iz prošlosti kojeg se ne želimo riješiti i to je razumljivo, no imati odjeću koju ste nosili u srednjoj školi i za koju "znate" da će nekada ponovo doći u modu ili pak odjeću u koju više ni u snu ne stanete - nema smisla. Očistite ormare stvari koje nemate namjeru nositi u sljedećih godinu dana i ako ništa drugo, pospremite je na tavan.

Balans u ormaru

Zašto da vam ormar bude krcat jeansa, ili košulja ili haljina. Kao što smo već gore napomenuli, organizirajte si odjeću i posložite sve tako da vam ormar bude bogat "sadržajem" koji će u vama probuditi kreativnost.

Birajte odjeću na način koji živite

Radite li u uredu, sigurno nećete nositi mini suknje i izgledati jeftino. Radite li u cirkusu, sigurno nećete izgledati kao vjeroučiteljica. Stoga posložite si ormar po svome životnom ritmu jer realno, bolje ćete izgledati ako si posložite životni stil nego da u slobodno vrijeme izigravate nešto što niste. Stoga i o tome vodite računa kada radite reda u svom ormaru jer nema gore nego vidjeti nekoga odjevenog neprimjereno godinama, prigodi i poslu koji radi.