Organizacijske pogreške koje možda činite svaki dan

| Lifestyle |

Svi mi imamo najbolje namjere kada je u pitanju organizacija naših domova, ali namjere ne čine uvijek najbolju stvar netaknutom prostoru. Ako stalno gubite vrijeme u potrazi za stvarima jer se ne sjećate gdje ste ih ostavili ili posjedujete ladicu u svom hodniku preopterećenu sa starim receptima, posjetnicama, nakitom i sitnišem, možda je vrijeme za pospremanje i detox prostorija. Srećom, naučiti kako pravilno organizirati svoj prostor lakše je nego što možda mislite.

Možda samo samo nekoliko pogrešaka dalje od postizanja savršenog organizacijskog sustava. Da li kupiti spremnike prije odlaganja nagomilanog smeća? Da li držati hrpu papirologija u neredu ormarića? Mi imamo rješenja i najdraže savjete koji će popraviti vaše organizacijske anomalije. Vrijeme je za pospremanje i čist dom!

Organizacija

1. Prije same organizacije i pospremanja, bacite SVE što vam ne treba i što niste koristili posljednjih godinu dana.

2. Zaboravite na ormare s papirima - digitalizirajte svu svoju papirologiju - ili barem onu koju možete.

3. Odredite dan u tjednu kada pregledavate frižider i namirnice, odnosno njihove rokove trajanja.

4. Nemojte čuvati stvari "za svaki slučaj".

5. Sortirajte predmete prema lokaciji, a ne prema kategorijama - krenite s odjećom, zatim knjigama, a završite s emocionalnim predmetima poput slika i suvenira.

6. Pospremajte stvari horizontalno, a ne vertikalno.

7. Nemojte od svojih ormara načiniti "smetlište" i sve samo trpati u njih stvarajući prividan red.

8. Kada kupite novu stvar za ormar, jednu staru stvar izbacite iz njega, tako ćete uvijek imat prostora za stvari. Kupite jedno, drugo izbacite van.

Organizacija je ključ svega
Organizacija je ključ svega