Odaberite savršeni outfit za svako vjenčanje!

| Lifestyle |

Ah, vjenčanja. Ta radosna slavlja ljubavi i odanosti imaju univerzalno zbunjujuća pravila odijevanja. Pronaći odgovarajući outfit za vjenčanje garantirano će svakoj ženi biti noćna mora bez kraja. Dobivamo toliko pitanja o tome što je primjereno i odgovarajuće, ali istovremeno moderno i trendi bez pretjerivanja, da smo odlučili napraviti svoj vlastiti vodič za vjenčanja. Ovisno o tome gdje se ceremonija održava, od centra grada do zabave na plaži, osmislili smo po jedan look za svaku lokaciju. U nastavku pogledajte prijedloge i komade odjeće koju ćete voljeti, poštovati i njegovati još dugo nakon ljetne sezone vjenčanja!

Prije nego što počnemo, bitno je naglasiti što nikako NE odjenuti na vjenčanje:

1. Ne nosite BIJELO. Ostavite to za mladenku.

2. Nemojte doći u casual izdanju. Ne želite biti "taj gost".

3. Ne pokazujte previše kože. Ostavite to za subotu navečer.

A sada, recite DA ovim pet trendi kombinacijama, bez obzira na to gdje se vjenčanje održava:

1. Vjenčanje na otvorenom

Dress code: lagana elegancija

Vjenčanje na otvorenom uvijek ima opušteniju atmosferu, ali svejedno želite biti elegantno i umjereno sređeni. Odaberite laganu haljinu neobičnog monokromatskog printa i odgovarajućeg kroja koji će istaknuti sve najbolje na vama. Slobodno se poigrajte s nakitom. Ideja? Stavite nekoliko zlatnih narukvica na istu ruku. Dodajte vašoj kombinaciji malo boje sa šarenom pismo-torbicom u koju ćete spremiti sve neophodne potrepštine - mobitel, sjajilo i (po potrebi) rupčiće! Svoju kombinaciju zaokružite elegantnim sandalama u kojima možete plesati cijelu noć!

Zara Printed Dress (399,90kn)

2. Vjenčanje na plaži

Dress code: opušteno i zaigrano

Ceremonija na plaži zahtjeva posebno mudar odabir kombinacije s obzirom na to da morate uzeti u obzir elemente poput sunca, pijeska i vjetra! Odaberite laganu haljinu jarkih boja koja će vijoriti na ugodnom morskom vjetru. Obavezno ponesite šik sunčane naočale kako se ne biste morali skrivati u hladu cijelo vrijeme. Ostatak kombinacije trebali bi ste uskladiti s tematikom plaže, ali možete dodati dašak glamura vašem izgledu odabirom blještave, sjajne torbice. Neće vam smetati pijesak među prstima ako odaberete neobične ravne sandale u kojima lako hodate i nije vam problem skinuti ih po potrebi.

H&M Patterned Dress (199kn)

3. Vjenčanje u zatvorenom

Dress code: tradicionalno i sofisticirano

Klasična vjenčanja u svadbenim salama malo su konzervativnije prirode. Odaberite ženstvenu haljinu klasične siluete. Dodajte lijepu narukvicu za malo ekstra sjaja, a torbica neka ostane jednostavna i strukturirana, lijepe pastelne boje. Neka vam salonke daju visinu, ali pazite da vam istovremeno budu i ugodne.

Zara Faux Leather Dress (499,90kn)

4. Gradsko vjenčanje

Dress code: moderni glamur

Vjenčanja u gradu obično su malo veće koktel zabave, pa si možete dopustiti eksperimentirati s modom na takvom događanju. Odaberite moćan nakit koji će stvoriti dobar kontrast s vašom haljinom, a ostanite pri minimalističkom odabiru torbice. Zaokružite cijelu kombinaciju s ubojitim štiklama koje će plijeniti pažnju na plesnom podiju.

Zara Crossover Stripe Dress (399,90kn)

5. Vjenčanje u šatoru

Dress code: elegantno dotjerano

Ako ste gost da vjenčanju u šatoru, imate sreće! Manje je formalan od gradskog vjenčanja, ali svakako elegantniji od obreda na plaži. Imate najveći spektar opcija za ovakvu vrstu ceremonije. Odaberite svilenu, nježnu haljinu i ukrasite ju velikom, blještavom ogrlicom kojom ćete se isticati u gomili bez da zasjenite mladenku. Vintage torbica na lancu najbolji je odabir kako bi imali slobodne ruke za degustaciju vina, a visoke salonke zamijenite neutralnim sandalama zanimljive teksture.

Zara Satin Dress (299,90kn)