Odaberite savršene sunčane naočale za ljeto prema obliku vašeg lica

| Lifestyle |

U potrazi ste za savršenim sunčanim naočalama za nadolazeće ljeto? Osim što štite naše oči od štetnog sunčevog zračenja, sunčane naočale imaju i svoju estetsku funkciju. Obavezni ljetni asesoar tako podiže svaku kombinaciju i omiljeni je predmet brojnih fashionistica. No, pri odabiru idealnog modela, osiim boje i oblika samih naočala, treba voditi računa i o obliku našeg lica. Tako okruglim, ovalnim ili pravokutnim licima pristaju različiti modeli i zato je važno prepoznati svoj oblik lica prema kojem ćete odabrati i svoje savršene naočale.

Cara Delevingne
Cara Delevingne

 Srcoliko lice

Srcolikim licima, (široko čelo koje se spušta prema uskoj bradi) poput onog modela Care Delevingne, najbolje pristaju veći okviri sa širokim krilcima ili okviri ovalnog tipa kako bi se naglasio kontrast između oblika lica i modela naočala i kako bi se stvorio dojam užeg čela.

Constance Jablonski
Constance Jablonski

 Pravokutni/Duguljasti oblik lica


Pravokutnom obliku lica, širokih i oštrih kutnih crta, najbolje pristaju trokutasti, pravokutni ili okrugli okviri naočala. Time se, okvirima koji su dublji nego što su širi,  postiže ravnoteža lica i smekšavaju oštre kutne crte.

Codie Young
Codie Young

 Okruglo lice


Zaokruženi obrazi, široko čelo i zaobljena brada karakateristike su okruglog tipa lica kojem savršeno pristaju mačkasti okviri uzdignutih krajeva.

Liu Wen
Liu Wen

 Ovalni oblik lica


Kaže se da ovom tipu lica zapravo pristaje svaki model i u tom smislu je najzahvalniji. Takvo lice karakteriziraju visoke jagodice s nešto užom bradom od čela. Savršeni okviri za ovakav tip su kvadratni ili okrugli modeli naočala, no nećete pogriješiti ni s nekim drugim modelom.

Linda Evangelista
Linda Evangelista

 Dijamantni oblik lica


Usko čelo, široke jagodice i uska brada s oštrijim kutnim crtama glavne su značajke dijamantnog oblika lica. Ovom tipu najbolje pristaju ovalni okviri koji će uravnotežiti oštrinu lica.