Novi portal Welovelocal.hr povezuje hrvatske uzgajivače hrane s kupcima i volonterima

| Lifestyle |

Gastronomska platforma predstavljena prije godinu dana, danas pomaže cijeloj Hrvatskoj doći do najkvalitetnijih namirnica.

U Hrvatskoj će odsad biti moguće pronaći sve domaće proizvođače i dobavljače hrane na jednom mjestu, na portalu Welovelocal.hr. To su izvrsne vijesti koje dolaze u jeku svjetske borbe protiv pandemije izazvane koronavirusom. Hrvatski građani ovih tjedana većinom ostaju kod kuće i nije im jednostavno, a ponekad ni brzo, obaviti kupnju čak ni osnovnih prehrambenih proizvoda i namirnica potrebnih za pojedince ili cijele obitelji u samoizolaciji.

Zbog ograničene mogućnosti kretanja samo unutar svojega grada ili općine, dio hrvatskih građana više nema pristup uobičajenim mjestima na kojima su se opskrbljivali svježim voćem, povrćem, mesom, jajima, mlijekom, sirom, medom, svim onim zdravim namirnicama koje osiguravaju dobar imunitet. Osnivači platforme Welovelocal.hr pozivaju sve uzgajivače i proizvođače hrane koji to još nisu učinili da se upišu kako bi pronašli nove načine dolaska do kupaca koji trebaju njihove proizvode.

Web stranica Welovelocal.hr dodirna je točka za sve stanovnike Hrvatske. Ona povezuje sve uzgajivače koji mogu ponuditi svoje proizvode s ljudima kojima su ti proizvodi potrebni. Ono što je posebno lijepo i ljudski, web stranica spaja i ljude koji mogu igrati ulogu posrednika između prvih i drugih i tako pružiti pomoć onima koji je trebaju.

„Ujedinili smo se kako bismo povezali sve kojima je trenutno potrebna pomoć oko proizvodnje, dostave i kupovanja prave hrane. Ovom platformom omogućujemo naručivanje dobre, svježe, domaće hrane. Tu su proizvodi od hrvatskih poljoprivrednika, uzgajivača, proizvođača, poduzetnika i prerađivača. Cilj je da kupac od kuće može kupiti kvalitetne domaće proizvode i da mu se ti naručeni proizvodi dostave na kućni prag u najkraćem mogućem roku ", rekla je Lana Bedeković Rosandić, direktorica agencije Alert.

Ova web stranica otvorena je za prikupljanje svih prijava dobavljača proizvoda, kupaca, uključujući i one kojima je potrebna pomoć i volontera koji su voljni pomoći. Nema, a neće ni biti članarina, provizija ni drugih dodatnih troškova koji bi povećali cijene dobavljača proizvoda. Dobavljači direktno prodaju krajnjem kupcu bez posrednika.

Pozivamo vas da se i vi pridružite ovoj društveno korisnoj platformi. Upišite svoj OPG, ponudite svoju zdravu hranu, svoje volonterske usluge pomoći za one koji ne mogu sami doći do hrane koja im treba ili pronađite svog proizvođača hrane. Jedite dobro i sada kada ste kod kuće, zavolite naše lokalno!