Nova Nike reklama s fenomenalnom porukom jednakosti

| Lifestyle |

NikeWomen
NikeWomen

 Nekako Nike uvijek nađe način kako nas inspirirati, sve od njihovog "Just Do It" slogana pa do motivirajućih reklama. Danas je ova američka sportska kompanija objavila reklamnu kampanju sa sportašicama muslimankama. I vjerujte nam kad vam kažemo da ćete se nakon nje osjećati hrabro i spremno za svaki uspjeh pred vama... 

Cijela reklama je na arapskom, a u jednom trenutku žena se pita "Što će oni reći o tebi?". Pitanje je potom odgovoreno listom dvojbi i strahova s kojima se suočava dok je čovjek uz cestu gleda s neodobravanjem. "Ne bi trebala biti ovdje. Ne priliči jednoj ženi. Nisi stvorena za ovo", samo su neki od strahova koji joj prolaze glavom. Ali bez obzira na sve, ona nastavlja. "Ili će možda reći da si snažna. Da te se ne može zaustaviti...Ili da si baš i sljedeća velika novost."

إيش حيقولوا عنك؟

Ova reklama dolazi u vrijeme kada primjećujemo kako velik broj brendova radi na promociji različitosti, poštivanju i jednakosti. Nike je ovom pričom samo htio naglasiti s kakvim se (dodatnim) preprekama zapravo suočavaju sportašice muslimanske vjere.