Nova Barbie lutka utjelovila je lik Davida Bowieja

| Lifestyle |

Mattel je ovjekovječio Davida Bowieja stvorivši Barbie lutku inspiriranu njegovom ličnošću.

Ova androgena Barbie lutka nadahnuta je Bowiejevim, Ziggy Stardust, alter-egom.

Mattel je Bowieja opisao kao pionira zvuka i vizije čija glazba nastavlja pokazivati svijetu kako doprijeti do zvijezda. Figurica, koja je nastala u suradnji s arhivom Davida Bowieja iz 2019. godine, nosi prugasto srebrno i crveno "svemirsko odijelo", crvene čizme do koljena i srebrne naušnice s visećim zvijezdama. Njezina tamnocrvena kosa je stilizirana je tako da izgleda kao kosa Ziggy Stardusta, a na čelo je utisnut zlatni krug koji je Ziggy nosio.

Instagram/@barbie

Ziggy Stardust bio je jedna od najpoznatijih Bowiejevih alter-ega, a pjevač ga je opisao kao rock zvijezdu koja komunicira s izvanzemaljskim bićima suočen s nadolazećom apokalipsom na Zemlji. David je personu Ziggyja prvi put svijetu pokazao 1972.godine s albumom Rise and Fall of Ziggy Stardust and Spiders From Mars.

Iako je alter-ego bio zamišljen kao eksperiment, pjevač je postao opsjednut s njim te je počeo tažiti da ga se zove imenom Ziggy. Kasnije je priznao da lik preuzima njegovu osobnost.

Mattel je lansirao lutku po cijeni od 50 dolara kako bi proslavio 50. godišnjicu Space Oddityja, Bowiejeve pjesme objavljene 11.srpnja 1969.godine.

Instagram/@barbie