Nevjerojatne barokne papirnate perike kao umjetnička djela

| Lifestyle |

Ruska umjetnica Asya Kozina pomoću papira rekreira motive, kostime i estetske karakteristike povijesnih vremenskih razdoblja te je tako odlučila kreirati prava umjetnička djela – barokne papirnate perike.

Perike su napravljene po uzoru na razuzdane i divlje viktorijanske frizure žena i muškaraca pomoću posebnih vještina, tehnika i kemikalija zbog kojih svaka „vlas“ papira stoji točno onako kako bi trebala. Oblikovana papirnata rješenja poput cvijeća, lišća i iznimno komplicirane jedrilice nalaze se kao dekorativnih elementi na ovim papirnatim perikama. Ove perike nemaju praktičnu primjenu, ali su prekrasne te u ovom slučaju, papir ističe glavnu formu i nije opsjednut nepotrebnim detaljima.

Asya Kozina

godine Asyna fascinacija papirom dovela ju je do izrade triju mongolskih vjenčanica potpuno napravljenih od papira. Dramatično napravljene perike i zapetljanje haljine savršeno izgledaju na fotografijama koje možete vidjeti u našoj galeriji. Kao što smo ranije rekli – doista je riječ o umjetničkim djelima.

Asya Kozina