Nepoznate činjenice o muškarcima i seksu

| Lifestyle |

O odnosu muškaraca prema seksu konstruirano je niz teorija. Može se reći da ipak vlada dominatno mišljenje kako je za njih seks poput pizze - i kad je loš, svejedno je dobar. Prema dr. Abrahamu Morgentaleru, autoru knjige "Why Man Fake it: The Totally Unexpected Truth About Men and Sex", to je samo još jedan od niza društvenih mitova o seksu koji su većinom skroz netočni. Zapravo, cijela se njegova knjiga bavi upravo opovrgavanjem takvih i sličnih mitova i on nam u njoj donosi neke nepoznate, a ujedno i nevjerojatne činjenice o muškarcima, seksu i muškom orgazmu. Izdvojili smo neke nama najzanimljivije iz njegove knjige i prenijeli ih ovdje. 

I muškarci mogu odglumiti orgazam 

Iako zvuči nevjerojatno, muškarci zaista mogu odglumiti orgazam. Morgentaler kaže da se u svojoj karijeri mnogo puta susretao s ovim problemom jer su neki njegovi pacijenti imali problema s doživljavanjem orgazma i zato su pribjegavali glumi. Što se "dokaza" tiče, on nije problem ako se pri snošaju koristio kondom, a ako se nije koristio, Morgentaler kaže da se većina žena neće obazirati na količinu tekućine "tamo dolje" pa neće ni primjetiti. 

I mlađi muškarci mogu imati problema s erekcijom 

Zabluda je da samo muškarci iznad pedesete godine imaju potencijalnih problema s erekcijom. Mnogo mladih muškaraca ima taj problem koji nije nužno vezan uz erektilnu (dis)funkciju. Još je nepoznatiji podatak da čak 20 % mlađih muškaraca ima problem s preuranjenom ejakulacijom. 

Muškarci, kao i žene, nisu baš uvijek raspoloženi za seks 

Iako vlada suprotno mišljenje, muškarci su kao i žene izloženi raznim stresovima tokom dana i normalno je da ponekad jednostavno nisu raspoloženi za seks. Nemojte paničariti oko toga i odmah postati sumnjičavi ili još gore optužiti ga da vas vara. 

Može se dogoditi da imate veći libido od partnera 

Prema Morgentaleru, danas se nalazimo u vremenu kad se događa svojevrsna seksualna promjena uloga među spolovima. Činjenica je da su žene danas seksualno slobodnije nego ikad ranije u povijesti i nemaju problema s iskazivanjem svojih seksualnih želja i preferencija, što je naravno, skroz pozitivna stvar. No, to je donekle u suprotnosti s uvriježenim stereotipima da su muškarci ti koji imaju jaču seksualnu energiju i želju pa oni mogu osjećati da ne mogu dovoljno zadovoljiti svoju partnericu. Razgovorom i međusobnim uvažvanjem, ovaj problem u vezi postaje prošlost.