Neobrijane noge modela izazvale kontroverzu

| Lifestyle |

Instagram / @adidasoriginals

Iako svi znaju da su dlake prirodna pojava kako na muškarcima, tako i na ženama, u velikom dijelu svijeta mnogi će se namršti kada žene nisu obrijane. A one žene koji pokazuju svoje noge bez da su obrijane, vode se kao buntovne, neprirodne, pa čak i prljave.

Kao da pitanje uklanjanja dlačica kod žena nije bilo dovoljno kontroverzno, Adidas je nedavno pokrenuo kampanju koja se širi poput virusa na društvenim mrežama. Na fotografijama, model se pojavljuje s dlakavim nogama, a Adidas, brend sportske odjeće, nastoji dokazati da žene mogu slobodno raditi što god žele s vlastitim tijelom.

Glavna protagonistica kampanje je Arvida Byström, mlada 22-godišnja umjetnica i aktivistica iz Švedske.

Nažalost, ali očekivano, Adidas i Arvida kritizirani su i napadnuti putem društvenih mreža za prikazivanje "prljave" slike i razbijanje pravila po kojima žene moraju izgledati, a posebno one koje se pojavljuju u medijima.

adidas Originals | Superstar | Arvida

Mlada Arvida je odgovorila na sve negativne komentare: "Moja fotokampanja Superstar prošli tjedan dobila je mnoge neugodne komentare. Obavljala sam svoj posao na kompetentan način i osjećala sam se ugodno u mom tijelu, ali postoje i oni koji se ne slažu s nekoliko dlaka na nogama. Doslovno su mi poslane poruke s prijetnjama silovanjem. Ne mogu ni zamisliti kako bi bilo da živim u svijetu realnosti bez povlastica koje imam. Pokušajte zapamtiti da nismo svi isti. Hvala za svu ljubav."

Arvida pripada feminističkoj generaciji koja se bori za različitost i osnaživanje žena. Osim toga, u istoj Adidas kampanji pojavljuje se aktivist klimatskih promjena, Martinez Xiuhtezcatl, glazbenica Madame Gandhi i plus size mode, Barbie Ferreira.