Neobična mana koju imaju inteligentni ljudi

| Lifestyle |

Instagram/ @josephineskriver

Studija provedena na Sveučilištu u Torontu tvrdi da dobra sposobnost pamćenja predstavlja precijenjenu intelektualnu imovinu i zaključuje da bi zaboravnost mogla biti od koristi za inteligenciju.

Biti zaboravan je, u većini slučajeva, obično išlo ruku pod ruku s umanjenom inteligencijom, barem je to ono što mediji obično pokušavaju prikazati.

No, studija provedena na Sveučilištu u Torontu tvrdi da je sposobnost pamćenja precijenjena i da bi zaboravnost mogla biti od koristi za inteligenciju.

"Važno je da mozak zaboravlja nevažne detalje i umjesto toga se fokusira na stvari koje će pomoći u donošenju odluka u stvarnom svijetu. Znamo da pamćenje povećava broj neurona u hipokampusu, ali zbog onih detalja iz vašeg života koji zapravo nisu bitni, to vas možda sprječava da donosite dobre odluke", rekao je Blake Richland, jedan od autora studije.

Studija tvrdi da je zaboravljanje detalja svaki put znak zdravog sistema memorije koji radi upravo onako kako je i zamišljeno.

Najbolja stvar za čuvanje uspomena je ne zapamtiti apsolutno sve detalje vezane za dati događaj. Ako se pokušavate sjetiti nekog detalja, to će biti nemoguće učiniti ako je vaš mozak neprestano bombardiran beskorisnim informacijama.