Negativne posljedice toksične veze

| Lifestyle |

Instagram/ @justin_pezzoni

Toksične veze je teže preboljeti nego normalne veze pa je jako važno "staviti na papir" sve razloge zbog kojih želite prekinuti i držati se istih kada to odlučite.

Iako bismo očajnički voljeli ubrzati proces prebolijevanja toksične veze, to je obično nemoguća misija i postoji niz razloga zašto je teško prekinuti loš odnos.

Što duže ostajete u toksičnoj vezi, to sve više gubite dijelove sebe i svog samopouzdanja. Ako vas vaš partner kritizira zbog stvari u kojima ste nekad uživali, prestat ćete im se radovati jer vas asociraju na oše komentare. Samim time gubite dijelove sebe koje ste voljeli, ali se to događa postepeno i pri prekidu shvaćate da ste u potpunosti izgubili sebe.

Osim što ste izgubili sebe, zbog toksične veze ste izgubili i prijatelje. Toksične veze snagu crpe iz izolacije, a loš partner će vas sigurno odvojiti od društva. Njima to odgovara jer vas tako nitko ne može upozoriti na znakove koji ukazuju na to da vaša veza nije u redu.

Ako strepite od toga da vašem partneru ispričate nešto u strahu da ćete biti osuđeni ili nešto slično - vrijeme je da prekinete takvu vezu