Kako izgleda nova Azimut jahta?

| Nautica |

Azimut Grande 95 RPH

Nećemo se ni okrenuti, a početi će nautičarska sezona, već s Uskrsom kreće Uskršnja regata koja označava lagani početak plovidbe Jadranskim morem, a nova sezona znači i neke nove brodove na našem Jadranu. Možda ove godine u nekoj od uvala ugledamo i novi Azimut Grande 95 RPH. Iako će prvi primjerak ove luksuzne jahte biti isporučen tek u travnju, ne isključujemo mogućnost da ju je naručio i neki hrvatski poduzetnik. 

Azimut Grande 95 RPH
Azimut Grande 95 RPH

Ova nova Azimutova jahta predstavlja dio nove Grande kolekcije koju krase novi dizajn i inovativna rješenja. Vanjski dizajn osmislio je Stefano Righinia dok je za elegantni interijer bio zadužen Studio Sallvagni Architetti.

Azimut Grande 95 RPH
Azimut Grande 95 RPH

Skoro tridesetmetarsku veličanstvenu (28,6 m) jahtu krase četiri velike kabine od kojih svaka ima svoju kupaonu te veliki dnevni boravak na donjoj palubi te velika glavna kabina na glavnoj palubi. Ono što je posebno zanimljivo je da Azimut Grande 95 RPH ima velike prozore od poda do stropa na glavnoj palubi i u glavnoj spavaćoj kabini. Upravljačke komande smještene su na dodatnoj, trećoj razini, a od tuda i naziv Grande. 

Azimut Grande 95 RPH
Azimut Grande 95 RPH

Flying bridge je ogroman i ima čak 60 metara kvadratnih za uživanje u plovidbi, a krase ga jacuzzi kada, prostor za sunčanje i objedovanje. Uz ovu savršenu jahtu ide i tender od 4 metra koji je smješten u posebnoj garaži, a vadi se pomoću donje platforme. Očekuje se da će Azimut Grande ići 30 milja, dok će optimalna cruise plovidba biti 23 milje po satu. 

Azimut Grande 95 RPH
Azimut Grande 95 RPH