Nastavak serije kampanja „Promocija poduzetništva u šumarskom i drvnom sektoru„

| Lifestyle |

Predavanje i radionica u Bjelovaru

Šesta kampanja projekta „Promocija poduzetništva u šumarskom i drvnom sektoru“ okupila je 90 sudionika koji su imali priliku slušati predavanja na temu „Obzor 2020 za mala i srednja poduzeća“, „Mogućnosti rasta i razvoja poduzetništva u šumarskom i drvnom sektoru“, te „Važnost cjeloživotnog učenja“. Kampanja se održala u Bjelovaru u prostorijama Hrvatske gospodarske komore.

Cilj projekta je razvoj pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju i poticanje poduzetničke kulture u šumarskom i drvnom sektoru. Ciljne skupine projekta su licencirani izvođači radova u šumarstvu, drvoprerađivači, privatni šumo-posjednici, žene poduzetnice, učenici šumarskih i drvodjeljskih škola te nezaposleni šumarski i drvni inženjeri. Projekt obuhvaća i natjecanje srednjih škola „Najbolji poslovni plan učenika šumarskih i drvodjeljskih škola“, te se bavi pitanjem položaja žena u šumarskom i drvnom sektoru. Projekt, sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 295.220,84 kn, provodi Institut za razvoj i međunarodne odnose u partnerstvu s Hrvatskom komorom inženjera šumarstva i drvne tehnologije (HKIŠDT). Projekt je započeo u srpnju 2015. i traje do srpnja 2016.

Skup u Bjelovaru je otvorila tajnica HKIŠDT-a, Silvija Zec, a u ime domaćina dobrodošlicu svima prisutnima je zaželio viši stručni suradnik Hrvatske gospodarske komore u Bjelovaru Igor Brajdić. Predavanja su održale mr.sc. Mira Mileusnić Škrtić, Iva Ištok, mag. ing. tech. lign. i Silvija Zec, dipl. ing. šumarstva.

Predavanje i radionica u Bjelovaru

Broj sudionika u Bjelovar je bio najveći do sada u cijeloj seriji kampanja održanih u okviru projekta. Bjelovar, između ostalog, karakterizira utjecajan šumarski sektor i razvijena drvo-prerađivačka industrija, zasnovana na bogatom i raznovrsnom fondu kvalitetnih šuma sa znatnim kapacitetima u proizvodnji piljene građe i ploča, proizvodnji šperploča, furnira, iverice, masivnog i pločastog namještaja, parketa, drvne galanterije i drugih proizvoda. Državnim šumama na području Bjelovarsko-bilogorske županije gospodare Hrvatske šume - Uprava šuma podružnica Bjelovar. Zahvaljujući velikom opsegu radova u gospodarenju šumama, a posebno radova vezanim uz obradu drva, ovo je jedna od najznačajnijih podružnica tvrtke.

Kampanja projekta je prethodila 19.-tom proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu u okviru kojeg je tematski obuhvaćen drvni svijet sa prezentacijom opreme za šumarstvo i drvne tehnologije, a koji se održao od 01. do 03.travnja 2016.

Prisutni su pokazali veliko zanimanje za mogućnosti financiranja iz EU fondova, te se uz ugodno druženje na domjenku nakon predavanja razgovaralo o mogućim temama projekata i novim izazovima u daljnjem razvoju poduzetništva u šumarskom i drvnom sektoru.