Najvažnije lekcije koje smo naučili od loših prekida

| Lifestyle |

Loši prekidi su jedna od stvari koje vjerojatno svi doživimo u određenoj fazi u životu. Nekad ideja da smo pogriješili pri odabiru partnera i nije tako strašna pa su i prekidi u skladu s tim manje bolni. No, ponekad nas kriva procjena puno košta i vrtlog emocija i samosažalijevanja u kojeg upadnemo izgleda kao začarani krug. Dobra vijest je da prekidi promatrani u kategoriji životnih uspona i padova imaju i svoju dobru stranu. To su one važne životne lekcije koje nas niti jedan udžbenik na svijetu ne može naučiti. Primjerice, samo jedna od njih je da sreću, osjećaj samorealizacije i zadovoljstvo samima sobom nikada ne može donijeti druga osoba koliko god ona bila lijepa, pametna, privlačna, kvalitena i slično. Izdvojili smo najvažnije od njih. Imajte na umu ove činjenice kad se budete osjećali loše i znajte da se svaka loša situacija u životu može preokrenuti u pozitivnu. 

Ponekad, koliko god se trudili, osoba se neće promijeniti 

To je jedna od univerzalnih istina. Naime, ljude se teško može promijeniti. To ne ovisi o jačini vaše želje ili pak vašim nastojanjima. Naučite voliti tu ososbu onakvom kakva ona zaista jest, a ako ne ide, jednostavno otiđite. Sebe ćete poštedjeti vremena, energije, samosažalijevanja i drugih negativnosti. 

Ne postoji savršeni mušakarac

Kao što ne postoji ni savršena žena. Prihvatite to da su nam lagali u djetinjstvu i da prinčevi neće doći onda kad je zagustilo da nas spase. Ponekad partner bez obzira na njegov super posao, stan ili obitelji, jednostavno nije dobra osoba koja ne iskazuje poštovanje prema vama . Prekinite takvu vezu i nemojte žaliti za nečime što nije vrijedno.

Biti single ne znači da ste loša osoba


Često se single status brka s time da smo nepoželjni, neprivlačni i slično. Nemojte upasti u takvu zamku. Shvatite vrijeme nakon prekida kao priliku da slavite život i da ga organizirate po vašim mjerilima bez da se ikome opravdavate. 

Biti sretan je izbor 

Odlučite se biti sretni u životu i radite predano da tu odluku ostvarite. Volite i poštujte sebe jer ste tek onda sposobni voliti druge.