Najbolje pasmine za vas ako imate užurban stil života

| Lifestyle |

 

Instagram/ @cooper_the_cavoodle_

Užurbani način života vas može odgurnuti od odluke da imate psa, ali na vašu sreću postoje pasmine koje mogu pratiti vaš gust raspored.

Ako ozbiljno namjeravate udomiti psa, dobro razmislite o potrebama svake pasmine.  Iako je psima potrebno mnogo pažnje, postoje i one pasmine koje su spremne stopiti se s vašim gustim životnim rasporedom.

Donosimo vam 3 pasmine za ljude koji su prezauzeti, ali ipak žele ljubimca:

Čivave
Čivave su kao ona vrsta prijatelja koja je „uvijek spremna za sve“. Jako su prilagodljivi, lako i brzo nauče što god smatrate da trebaju znati. Bilo da imate čivavu s kratkom ili dužom dlakom, obje se lako češljaju i lake su za održavanje. Njihova veličina ih čini savršenim za putovanja.

Jazavčar
Jazavčari imaju pozitivan stav i obično su spremni igrati se s bilo čim što im bacite (frizbi, lopta, plastična boca). Dobar trening za ovu pasminu može biti trčanje po kući i dvorištu ili lagane dnevne šetnje. Ako kojim slučajem radite u kancelariji koja dozvoljava pse ili radite od kuće, vaš ljubimac će biti i više nego zadovoljan ležati pored vas dok se vi usredotočujete na vaše zadatke.

Francuski buldog
Francuski buldog zahtijeva minimalno njegovanje, rijetko laje i odlično se prilagođava životnom stilu obitelji. Trening shvaća prilično ozbiljno. Obavezne su redovne šetnje jer ova pasmina mora održavati zdravu kilažu, veoma lako skrenu s pravoga puta i udebljaju se. Francuski buldog je pasmina koja se može uklopiti bilo gdje, s bilo kim.

Dobra vijest je da iako imate užurban stil života možete pružiti sjajnu njegu i ljubav vašem psu. Postoje aplikacije koje vam omogućavaju pratiti aktivnosti vašeg psa dok ste odsutni, automatski hranitelji koji će osigurati da vaš pas ima dovoljno hrane i vode dok se ne vratite. Međutim, ništa ne može nadmašiti vrijeme koje ćete vi provesti sa svojim psom nakon dugog dana. Ako ipak nemate vremena za tu radosnu igru i povezivanje, možda bi bilo bolje razmisliti o zlatnoj ribici dok vam život malo ne uspori.