Najbolja eterična ulja za rješavanje stresa

| Lifestyle |

Početkom radnog tjedna totalno zaboravimo na pozitivno raspoloženje koje nas je držalo vikendom i polako, ali sigurno uđemo u novi radni tjedan puni stresa. No, postoje načini da spriječite nakupljanje stresa.

Najjednostavniji način da se riješite stresa, osim onoga da duboko dišete, je koristiti eterična ulja večer prije radnog dana.

Dakle, navečer nemojte pripremati outfit za ujutro nego radije to vrijeme provedite u opuštanju eteričnim uljima, a mi vam donosimo 4 najbolja eterična ulja za rješavanje stresa.

Ulje lavande
Lavanda je poznata posvojim opuštajućim svojstvima. Uz nju ćete lakše spavati, ublažiti napade panike, opustiti uznemireni trbuh i generalni osjećaj nervoze.

Ulje ruže
Ruža je fantastična za emotivna stanja u kojima je najbolji odabir iza lavande jer potpomaže u rješavanju depresije i anksioznosti, pomaže s napadajima panike te rješavanju osjećaja šoka i oplakivanja.

Ylang Ylang
Ovo vrlo popularno ulje u svijetu ljepote može pomoći s anksioznosti, stresom i depresijom jer ima opuštajući i razbuđujući efekt. Ylang Ylang potiče veselje, hrabrosti, optimizam i ublažava strah, a pritom može pomoći i kod nesanice. Doduše, pripazite jer nije dobro koristiti ulje Ylang Ylanga kada imate nizak krvni tlak.

Kamilica
Opuštajući miris i okus kamilice pridonosi harmoniji duha, smanjuje razdražljivost, anksioznost i zabrinutost.