Na njujorškom tjednu mode prvi puta prošetala manekenka s Downovim sindromom

| Lifestyle |

@madelinesmodelling
@madelinesmodelling

 Ako se modna industrija konstantno bori s jednim problem koji nadjačava sve ostale - onda je to svakako raznolikost. Dizajneri su stalno na meti kritičara i udaru kritika (i to s pravom, ako se smijemo složiti) zato što za svoje revije ne biraju modele različitijih oblika tijela, etniciteta, rasa i općenito - različitih priča. Ali jedna revija na ovogodišnjem tjednu mode u New Yorku napravila je upravo sve to!

Na reviji FTL Mode, koja se održala u ikoničkom Grand Central Stationu, pojavile su se manekenke s različitim invaliditetima upravo iz razloga promicanja svijesti o različitosti ljepote i ljudskog tijela. Jedna se djevojka na pisti posebno isticala od ostalih: riječ je o 18-godišnjoj Madeline Stuart, prvoj odrasloj manekenki s Downovim sindromom koja se pojavila na pistama njujorškog fashion weeka. 

Madeline, koja iza sebe ima velik broj pratitelja i obožavatelja na društvenim mrežama, pojavila se u nekoliko različitih lookova na pisti, uključujući i prekrasnu toaletu koju možete vidjeti na slikama. Iako Madeline nije prva osoba s Downovim sindromom koja je hodala po pisti u New Yorku - glumica Jamie Brewer, poznatija iz serije American Horror Story, također se na tjednu mode pojavila prije nekoliko sezona, ali Madeline je prvi profesionalni model s Downovim sindromom koji su piste New Yorka imale prilike vidjeti. Bravo za Madeline i bravo za NYFW!

@leatherlovelyph7
@leatherlovelyph7