Volkswagen Multivan Alltrack doživio svoju svjetsku premijeru

| Lifestyle |

Suverenost je ishodište slobode. Najbolji primjer za to je Multivan Alltrack, koji je izuzetno dobro opremljen za sve zadatke i dionice: u luci sa stilom vuče prikolicu za brod, u gradu je prostran i pouzdan partner, koji zahvaljujući svom elegantnom vanjskom dizajnu dobro izgleda čak i ispred operne kuće, a zahvaljujući svojoj raskošnoj unutrašnjosti nudi i dovoljno mjesta za svaku kupovinu. I na kraju – zahvaljujući pogonu na sve kotače 1 4MOTION i off-road opremi – Multivan Alltrack jednako je stabilan u zavojima kao i izvan ceste.

Ideja. Multivan Alltrack – samo ime govori – vozilo za sve dionice. I prije svega: Multivan. Njegova varijabilnost je legendarna. Ona i njegove brojne značajke jamče da ćete s lakoćom riješiti svaki mogući zadatak i smjestiti pripadajuću prtljagu, zbog čega je ovaj model prikladan čak i za najzahtjevnije transporte.

Dizajn modela Multivan Alltrack marke Volkswagen gospodarska vozila znatno se razlikuje od drugih modela iz klase po 19" naplatcima visokog sjaja, precizno implementiranim detaljima vanjske konstrukcije u boji „Mjesečev kamen s bisernim efektom“ i po elegantnom dojmu unutrašnjosti.

Dobro opremljen. Robusni prednji i stražnji branici s elementima u kontrastnoj sivoj boji te integriranom zaštitom podvozja mat srebrne boje pri tome su u jednakom kontrastu s decentno elegantnom vanjskom bojom kao i kućišta kotača, bočne zaštitne letvice i zaštita utovarnog ruba. Ova prividna kontradikcija je namjerna – riječ je o simbolici koja ukazuje na dva svijeta modela Multivan Alltrack: prvoklasni nastup na cesti, ali i izvan nje. Ovaj koncept je dosljedno realiziran i u unutrašnjosti, koja se odlikuje jednako kvalitetnim i otpornim materijalima visoke funkcionalnosti i robusnim šarmom pravog svjetskog putnika: fino prošivena, sivo-plava sjedala od najelegantnije prirodne kože marke Poltrona Frau čine kontrast u odnosu na tamnosmeđi brodski pod od pravog drveta izrađen u tzv. Vinterio tehnici. Dekorativna letvica širine ruke ispod ruba prozora, koja je uokvirena u aluminiju, također je izrađena od ovog materijala.

Ona se s obje strane proteže sve do kokpita u visini oslonca za ruke u vratima čineći na taj način optičku poveznicu sa središnjim, dobro vidljivim infotainment sustavom. Njegove funkcije su dostupne preko 8" zaslona osjetljivog na dodir s kapacitivnim rukovanjem. Željeni zvuk u vozilu pruža Dynaudio Surround Sound paket s centralnim zvučnikom.

Izuzetno velikoj varijabilnosti unutrašnjosti doprinosi pouzdani sustav vodilica u podnici: osim pomičnih pojedinačnih sjedala ovaj sustav u modelu Multivan Alltrack nudi mogućnost sigurnog pričvršćivanja za mobilni kuhinjski modul, koji se može smjestiti i na lijevoj strani vozila i iza prednjih sjedala – poprečno u odnosu na smjer vožnje. Modul, koji se može lako ugraditi i adaptirati, osim mini hladnjaka nudi i plinski štednjak te sudoper sa spremnikom svježe vode. Može se zasebno skinuti te na taj način koristiti i izvan vozila ili ostati u garaži ako Vam nije potreban za sljedeću vožnju.

Na svom izvan utabanih staza. Multivan Alltrack nudi naravno više od samo upečatljivog izgleda. Pogonski sklop dobiva svoju snagu preko jednako upečatljivog 2,0 TDI (132 kW/180 KS) motora, koju prenosi na Haldex lamelnu spojku smještenu ispred stražnje osovine. Pristupni kut iznosi 21° naprijed i 15° straga. Zajedno sa svojim masivnim 19" lakometalnim naplatcima spreman je za nesvakidašnje zadatke.

Build to last. S modelom Multivan Alltrack marka Volkswagen gospodarska vozila naglašava ogroman potencijal ovog klasičnog modela iz Donje Saske: osnivač ovog segmenta, koji je proizveden u glavnom gradu ove pokrajine, i dalje predstavlja mjerilo u svojoj klasi. Kombinacija pouzdane kvalitete, učinkovitosti, varijabilnosti i ne manje važne snažne karizme predstavlja sve ono što kupci cijene na svom VW minibusu. I to već gotovo šest i pol desetljeća. S ovom studijom se osim toga naglašava i višegodišnja kompetentnost marke Volkswagen gospodarska vozila na području pogona na sve kotače: počelo je prije 29 godina s tadašnjom trećom generacijom Transportera – kao osobno vozilo i kao gospodarsko vozilo. Zadnjih pet godina Caddy 4MOTION je jedinstven u svom segmentu. Od 2010. godine pick-up Amarok postavlja nova mjerila u svojoj klasi, a njegove varijante i mogućnosti se neprestano proširuju. I konačno, 2012. godine program modela je upotpunio Crafter 4MOTION s Achleitner pogonom na sve kotače.

A to nije učinjeno bez ikakvog razloga, već naravno zato što to kupci žele: svako peto gospodarsko vozilo marke Volkswagen, koje je prodano u Europi, naručeno je s pogonom na sve kotače. Nijedan drugi proizvođač nema usporediv odjek s ovom tehnikom.