Mračna tajna mirisnih svijeća

| Lifestyle |

Svijeće

Mrzimo kada moramo prouzročiti ovako težak prekid, ali pobliži pogled na mnoge mirisne svijeće nagnao nas je na to – znate li koliko su (neke) mirisne svijeće zapravo otrovne?

Ako ne želite svoj zrak onečistiti s kemikalijama te udisati toksine, pročitajte zašto su toliko opasne, prije nego li se opečete. Svijeće su najčešće napravljene od parafinskog voska koji prilikom topljenja otpušta vrlo otrovne spojeve, točnije benzen i toulen, poznate kancerogene tvari. Kako to ne bi bila jedina loša vijest, isti ti toksini nalaze se u parama dizel goriva. No nije vosak jedina stvar na koju morate pripaziti – mnoge mirisne svijeće sadrže fitilj koji je napravljen od teških metala kao što su olovo te tako zagađuju vašu okolinu i škode vašem zdravlju. Ništa ne miriše tako divno više, zar ne?

Srećom, ne morate se u potpunosti odreći mirisnih svijeća – dovoljno je da odaberete one mirisne svijeće napravljene od pčelinjeg voska ili soje s pamučnim ili drvenim fitiljem poput onih koje možete pronaći u Notes of Zagreb trgovini i manjim domaćim prodavaonicama svijeća. Također je veoma važno da su mirisi napravljeni od eteričnih ulja kako biste izbjegli otrovne sastojke tako često skrivene u „mirisu“.

Notes of Zagreb