Možete li biti prijateljica s bivšim?

| Lifestyle |

Instagram/ @tammyhembrow

Sa svojim bivšim ste sigurno dijelili neke sjajne trenutke, zajedno se smijali i plakali. No, možemo li zaista biti prijatelji s bivšim?

Rijetko koja veza se završi "sporazumnim prekidom". Jedna osoba obično ostavlja, dok druga pokušava preboljeti prekid. Nije lako prekinuti vezu s nekim s kim vam je bilo dobro - ili loše, ali bar ste imali društvo u tome.

Onaj koji ostavlja,  nudi prijateljstvo u zamjenu. Mnogi griješe misleći da će time što su ostali blizu bivšeg kao prijatelji, nekako doći do pomirenja. Pristajanjem na "kompromis" sebi činimo medvjeđu uslugu - što smo duže "prijatelji", to će nas ona druga strana teže vidjeti u drugačijem svjetlu osim prijateljskom.

Time što ih utješimo da nije sve tako crno među vama jer želite ostati prijatelji, ohrabrujemo ostavljenu stranu da neće morati nastaviti  bez nas. Ostavljena osoba može mirnije spavati i ide na kavu sa svojim bivšim. Ovakvi prijateljski izlasci ne traju dugo i nerijetko su gori nego sami prekid.

Iako je moguće imati neobavezni seks s prijateljem, u većini slučajeva održati prijateljsku vezu nakon što ste dijelili krevet je izuzetno teško. Uvijek ćete imati pred očima sliku tog nekog bez odjeće, a sjećanja će okinuti dašak parfema, dodir ili muzika koju ste slušali dok ste se strasno ljubili.

Možda je vaša želja da ostanete prijatelji jaka, ali kako ćete bivšem partneru objasniti da se viđate s preslatkim tipom kojeg ste upoznali u teretani ? Čak i koliko ste u stanju to pričati bivšem, novi ljubavnici ili veze će uvijek biti problematična tema.

Ostavljena osoba će, bez obzira na to koliko joj srce bilo veliko, osjećati ogorčenje zbog prekida. I nerijetko će omalovažavati i maltretirati vašeg novog partnera. A gdje je ogorčenje, tu je i ljubomora. Uostalom, teško je biti sretan zbog svog bivšeg koji je upravo naletio na ljubav svog života.

Strast i seksualna privlačnost nisu nestali između vas dvoje je činjenica koja predviđa katastrofu. Svaki put kada se prijateljski sastanete s bivšim, postoji mogućnost da završite zajedno u krevetu na oproštajnom "samo još ovaj put" seksu. A to vam ne pomaže da prebolite i krenete dalje.

Ogorčenost, ljubomora i ljudska narav ne dozvoljavaju nam da ostanemo prijatelji s nekim koga smo voljeli do jučer. Bolje je prekinuti dok još možete pozdraviti jedno drugo na ulici umjesto da čekate dok ne budete mogli pogledati jedno drugo da bi se konačno odvažili reći "zbogom".