Može li srodna duša biti više od jedne osobe?

| Lifestyle |

Instagram/@tezza

Ideja da na Zemlji postoji samo jedina osoba koja se smatra vašom srodnom dušom je poput traženja iglu u sijenu cijelog čovječanstva.

Traženje srodne duše je velik pritisak koji stavljamo sami na sebe i na svoje srce. Konstantno upoznavanje i druženje s novim ljudima te izlazak i ulazak iz veze u vezu postaju sve naporniji, a pokušaj opuštanja i uživanja u svemu tome je nemoguć.

Kako se itko može opustiti, ako su svi zauzeti pronalaskom svoje "jedine" osobe? Iako, romantična ideja, "srodna duša", zapravo, nije samo jedna osoba.

Da, njezin koncept znači da postoji jedna osoba koja se savršeno uklapa u vaš život, ali "srodna duša" je netko s kime dijelite zajedničke interese i ideale, netko s kim je seks sjajan i koji može zadovoljiti većinu vaših snova.

Ako je to slučaj, onda pojam srodna duša označuje bilo koju osobu s kojom ste kompatibilni.

U nastavku pročitajte što biste trebali znati o pronalasku srodne duše i kamo biste, stvarno, trebali usmjeriti energiju.

Prestanite prekomjerno razmišljati o srodnoj duši

Možete li imati više "onih" u vašem životu? Odgovor je da. Razmišljanje o onom pravom teoretski je romantično, ali ograničavajuće i samodestruktivno u praksi.

Činjenica je da na planeti postoji 7,5 milijardi ljudi, pa je ideja da postoji samo jedna osoba s kojom možete pronaći sreću u potpunosti pogrešna i depresivna.

Ideja da postoji samo jedna osoba na ovom svijetu koja vam u potpunosti dodaje nepotreban brigu svakom romantičnom susretu koji imate te stvara nevjerojatan pritisak na odnos. Prisiljava ljude da postanu ekstremi koji svaki argument ili pogrešan korak druge osobe interpretiraju kao da ta osoba nije za njih.

Rezultat usredotočenosti na pronalaženje „onog pravog“ može se zapravo pokazati kontraproduktivan. Zbog njega ćete možda propustiti neke zanimljive prilike za odnos, a možda čak i srodnu dušu.

Sve se stvari događaju u pravo vrijeme i samo ako se moraju dogoditi, tako da nema potrebe za pokretanjem i traženjem ljubavi iz vaših snova.  Prestanete se brinuti o pronalaženju „onoga“ i samo pustite da se stvari odvijaju prirodnim putem.

Kako rastete i evoluirate, tako se mijenja i vaša definicija "onog pravog"

Možda najuvjerljiviji argument protiv postojanja samo jednog, jednog, pravog za vas je taj da, kako rastemo i razvijamo se, naše potrebe i želje za tipom partnera se mijenjaju i rastu. Da postoji samo jedna osoba koja je stvorena za vas ne bi se događalo bilo toliko raspada veza, razvoda brakova i problema u odnosima.

U većini slučajeva je pravo vrijeme za pravu osobu.

Ti si "onaj" kojeg čekaš

Ako zaista želite pronaći onog pravog, fokusirajte se na sebe. Najbolji način da pronađete savršenu osobu za vas je da uzmete vremena da zaista upoznate sebe, koje su vaše vrijednosti i što tražite. Boljim razumijevanjem sebe, lakše će biti prepoznati onog s kim vrijedi pokušati.

Na kraju, ključno je manje se fokusirati na pronalaženje mitskog „onog“ i umjesto toga potražiti nekoga s kim ste kompatibilni i koji se prema vama odnosi dobro. To je način na koji ćete pronaći svoju srodnu dušu.

Drugim riječima, onaj koji je pobjegao nije "onaj pravi". Osoba koja se zalijepi za vas i zaista vas usreći je "ona" koja se broji.

Ako ste pronašli  nekoga ili ćete možda pronaći tu jednu osobu  koja vas voli, poštuje, cijeni i podržava, nekoga koga privlačite i raste s vama, budite zahvalni na njima i pokažite im to pružajući im zauzvrat istu tu ljubav, poštovanje i podršku.