Moringa - nova superhrana koju ćete obožavati

| Lifestyle |

Detox

Blagdani su iza nas – vrijeme je za detox!

Kada je u pitanju superhrana, vjerojatno ste upoznati s lanom, chiom, kurkumom i acai bobicama, ali postoji još jedna iznimno snažna prirodna namirnica koju možda do sada niste još upoznali – riječ je o moringi.

Moringa, ili kako je neki prema podvrsti nazivaju konjskom rotkvicom, poznata je kao čudotvorna listina zbog činjenice da je sastavljena od širokog spektra bioraspoloživih hranjivih tvari i minerala zbog kojih se lako apsorbira u tijelo, no slavna je i zbog visoke razine vitamina B, C, D i E . Biljka također pruža esencijalne aminokiseline – gradivne blokove proteina koji su potrebni za rast, rehabilitaciju i održavanje stanica  nužno potrebne u tijelu.

Čudesnim prednostima ne postoji kraj

Moringa također poznata po tome da poboljšava imunološki sustav i razinu energije, cirkulaciju te potiče metabolizam. Može li bolje? Sadrži nekoliko antibakterijskih svojstva, a smatra se prirodnim pročišćivačem i detox pokretačem.

Vaša kosa i koža može imati velike koristi od ulja koje nastaje iz njezinih listova (anti-age kreme i hranjiva ulja za kosu), ali preporučujemo da pokušate moringu konzumirati u prehrani, dodavanjem  njezinog praha u smoothie, juhe i salate. Započnite dan s toplim bademovim mlijekom (ili toplom vodom) i pola žličice moringe u prahu – neće vam biti žao.

* Uvijek konzultirajte svog liječnika prije dodavanja bilo kojeg dodatka svojem načinu ishrane.