Rečenice koje svakodnevno trebate govoriti svojoj kćeri

| Beauty |

Instagram/@chrisellelim

Zadatak svake majke je pripremiti djecu za samostalni život, a uloga majke posebno je važna u životu svake kćeri

Rečenice koje izlaze iz maminih usta doživotno ostaju u podsvijesti svake djevojke, bili toga svjesni ili ne.

U nastavku možete pronaći 3 rečenice koje svaka majka treba svakodnevno ponavljati svojoj kćeri:

1. Volim te

Vaše kćerke osjećaju silinu vaše ljubavi, ali nikada ne zaboravite, s vremena na vrijeme, napomenuti im koliko ih volite. To je zaista jako potrebno. To ih gradi, to im daje sigurnost i samopouzdanje. Povezanost majke i kćeri najvažnija je karika u izgrađivanju vlastitog ja.

2. Vjeruj u sebe

Jedna od najvažnijih lekcija za svaku djevojčicu je ona o samopoštovanju. Najvažnija uloga svake majke jest naučiti kćer da vjeruje u svoje sposobnosti te da može ostvariti sve svoje snove. To je jednostavno baza za sve ono što je u životu čeka, da se zna boriti, da bude ustrajna, da ne odustaje, da bude čvrsta, jaka i vjeruje u sebe. Nažalost, u današnje brzo vrijeme življenja, sve se manje roditelja bavi svojom djecom, sve manje roditelja djeci daje životne inpute i zato je sve više i više problema u koje zapadaju djeca jer sami pronalaze odgovore i svoje nesigurne puteve. Alkohol, droga i druge ovisnosti dolaze upravo od pomanjkanja vjere u sebe, od premalo samopouzdanja.

3. Ponosna sam na tebe

Vašoj kćeri posebno je važno učiniti mamu ponosnom. Pohvala daje potvrdu vašoj kćeri da je na dobrom putu, da ju je majka dobro odgojila, da zaslužuje vaše priznanje i zato nikada nemojte zaboraviti isticati joj koliko ste ponosni na svaki njen uspjeh pa čak i onaj najmanji. Rečenica "Ponosna sam na tebe" je poticaj za njezin još veći uspjeh, a samim tim i vašem odnosu i zajedničkoj sreći.