Odvedite klince na Uskršnji ponedjelljak na ZekoEko u ZOO

| Moms |

ZekoEko na Zekanju u ZOO-u

Na Uskrsni ponedjeljak 10. travnja 2023. godine tradicionalni program Zoološkog vrta Grada Zagreba Zekanje u Zoo vrtu ugostit će ZekoEko, program u organizaciji portala Wish i Wish mama. Taj će se program nastaviti i dan kasnije – u utorak 11. travnja. Oba dana djecu i njihove roditelje mnogobrojni edukativni i zabavni sadržaji očekuju od 11 do 17 sati.

ZekoEko na Zekanju u ZOO-u

ZekoEko naglasak stavlja na ekologiju. Kako štititi prirodu te čuvati njezin biljni i životinjski svijet, otkrivat će se kroz kazališne predstave, radionice i igre. Zainteresirani će se moći uključiti i u potragu za ZekomEkom, a najuspješnije u toj igri vođenoj uputama „toplo-hladno“ očekuju vrijedne nagrade. U zabavnom programu nastupit će dječji zborovi i plesne skupine.

Posjetitelji sa sobom mogu ponijeti plastične čepove kako bi ih darovali Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma. Čepovi se na Edukacijskom trgu prikupljaju u sklopu projekta Plastičnim čepovima do skupih lijekova. Novcem koji se dobije reciklažom čepova, sufinancira se liječenje oboljelih od leukemije i limfoma.

ZekoEko na Zekanju u ZOO-u

U Zoološkom vrtu Grada Zagreba posjetitelji će se moći upoznati i s radom Crvenih nosova te SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Osim navedenih edukativno-zabavnih sadržaja, na Uskrsni ponedjeljak 10. travnja 2023. godine od 9.30 do 11 sati stanovnicima Zoološkog vrta Grada Zagreba će biti darovane pisanice. Neke će životinje dobiti kuhana jaja, neke kaširana punjena poslasticama, a neke i jedna i druga. Slasne pisanice stići će u nastambe lavova, medvjeda, gibona, merkata i kapucina.