Kako odabrati grudnjak za trudnoću i dojenje?

| Moms |

Neka istraživanja kažu da čak 80% žena bira krivu veličinu i oblik grudnjaka za sebe. Taj poražavajući podatak daje nam zadatak da educiramo i pomognemo ženama pri odabiru, a posebno onim ženama koje doživljavaju velike promjene na tijelu, a to su trudnice i dojilje.

Jedan od prvih znakova trudnoće su osjetljive grudi. Veću šestom tjednu trudnoće grudi mogu postati zamjetno veće, postaju osjetljivije, ponekad i bolne, a bradavice i okolna koža (areola) postaju tamnije. Svi ovi znakovi ukazuju na to da se grudi spremaju za svoju osnovnu zadaću - proizvodnju mlijeka i hranjenje novorođene bebe.

Većini trudnica više neće odgovarati postojeći grudnjaci i to veću prvom tromjesečju: grudnjaci počinju zatezati i žuljati, ostavljaju na koži neugodne tragove i crvenilo, a kopčanje ide teško. To znači da je vrijeme za kupovinu – online ili u trgovini, kako vam je draže i lakše!

Carriwell

Kako odabrati pravi grudnjak?

U trudnoći grudi mogu narasti i do pet brojeva. I to može zvučati simpatično, posebno onim ženama koje su jedva čekale da im se njihov stari grudnjak malo popuni, međutim to sa sobom donosi  i nove potrebe. Najbolji grudnjak za trudnice i dojilje mora biti udoban i rastezljiv, a ipak čvrst kako se mišići ne bi opustili, pogotovo nakon poroda i prestanka dojenja.

Na što treba obratiti pažnju prilikom odabira:

  • Materijal – prioritet. Pri odabiru grudnjaka važno je misliti na materijal koji osigurava rastezljivost i udobnost. U trudnoći se koža više znoji, pa mora nesputano disati.
  • Naramenice grudnjaka - trebaju biti jake i široke kako bi pružile podršku i pravilno rasporedile težinu.
  • Košarice - moraju biti elastične i prostrane da ne bi pritiskale dojke, kako bi mliječne žlijezde dobro radile i mlijeko imalo slobodan protok.   
Carriwell

“Grudnjaci za trudnice i dojilje su staromodni“

Nikako! Vrijeme je da upoznate Carriwell, dansku kompaniju koja se specijalizirala za izradu donjeg rublja za trudnice i dojilje. Njihovi grudnjaci su specifični po tome što su im košarice napravljene od posebno elastičnog mrežastog materijala koji prati varijacije u veličini grudi. Košarice Carriwell grudnjaka  pružaju sve veću podršku s većim rastezanjem, a nakon dojenja se smanjuju prateći smanjenje veličine grudi. Brojne su se domaće poznate mame odlučile za ovu marku grudnjaka i nisu požalile. 

Sarah Josipović i Mak

O tome svjedoči i Sarah Josipović, PR & event organizatorica koja niti u trudnoći nije prestala s organizacijom festivala:“Dok nisam ostala trudna, grudnjaci su bili nešto što sam pokušavala izbjegavati i nisam o njima puno razmišljala. Jednostavno, nisu mi bili ugodni“,priznaje nam Sarah Josipović. „Tijekom trudnoće su mi jako rano grudi počele bujati i narasle su za nekoliko brojeva. Tada sam otkrila Carriwell grudnjak za dojenje koji mi je na prvu bio senzacija - mekan, udoban, prilagodljiv, a s druge strane čvrst. Iskreno, iako sam nedavno prestala dojiti, još uvijek ga koristim.“ 

Carriwell

Kontakt koža-na-kožu između mame i bebe pospješuje prirodan i složen proces dojenja. Za uspješno dojenje su potrebni vrijeme, mir i strpljenje, a svako je dijete jedinstveno i ima svoj temperament koji se odražava i pri dojenju. Carriwell, poznat kao pouzdan partner trudnicama i majkama, uz udobnost osigurava praktičnost i lako otkopčavanje i zakopčavanje grudnjaka pri dojenju. Uz sve to, najprodavaniji i najpopularniji modeli grudnjaka od sada su dostupni u Deluxe varijantama s decentnom čipkom, modernim dezenima i zlatnim kopčama.

Nataša Janjić Medančić

„Carriwell asortiman oduševio me izborom grudnjaka za dojenje koji su bili estetski gotovo nalik onima koje sam do tada nosila i to je bilo ono što je zaista rijetkost kod trudničkog asortimana. Carriwell tajice, pak, nosila sam tijekom cijele prošle i sadašnje trudnoće, kao i kroz čitav period postpartuma“, otkriva Nataša Janjić Medančić.

Inovacija iz Carriwella koja je najvažnija za dojilje je Carri-Gel® podrška koja zamjenjuje žicu u grudnjacima. Savjetnice za dojenje ne preporučuju korištenje žice jer ona može prouzročiti zastoj mlijeka i dovesti do mastitisa. Zato Carri-gel u kombinaciji s elastičnim vlaknima pruža podršku i udobnost koju svaka trudnica i dojilja treba. Bez neugodnih žica odahnut ćete vi, ali i vaša perilica rublja.

Ana Herceg otkriva kako svakodnevno nosi Carriwell grudnjake za dojenje s čipkom: „Nosim ih otkad sam rodila pa, evo, većviše od godinu i pol. Obožavam ih jer su udobni i praktični. Nosim ih i za vježbanje joge, a mislim da ću ih nastaviti nositi i kad prestanem dojiti. Izgledaju kao top, super su podrška, jednostavni kod dojenja, bez kopči i kukica što ih čini stvarno super i za trening.“

Vanda Winter u Carriwellu je pronašla prijatelja:" Sve fizičke promjene koje majčinstvo nosi, otkrivala sam uz podršku pouzdanog prijatelja mojeg tijela koji se zove Carriwell. Osmišljen da udobno obgrli, osigura i pojednostavi, pomogao mi je da zadržim osjećaj lakoće i prirodnosti, kako bih se bez opterećenja prepustila najnježnijoj ulozi u svom životu".

"Carriwell grudnjaci su me oduševili. Prvo, zaista su udobni, a opet dovoljno čvrsti što je vrlo važno u prvim mjesecima dojenja kada su nam prsa puna mlijeka. Drugo, nama ženama jako bitno je i da su izgledom jako lijepi i atraktivni, tako da ih možemo nositi i nakon prestanka dojenja, poput sportskog grudnjaka. Svakako bi Carriwell grudnjake preporučila svim budućim mamama" rekla je Ana Čagalj, supruga Joška Čagalja Joleta.

Ana Čagalj i Ivan

Svaka mama je najbolja mama na svijetu -  i zato zaslužuje Carriwell

Ako pitate Carriwell tim, svaka mama je najbolja mama na svijetu. Geslo „Za Vaše rastuće potrebe“ najbolje ocrtava motivaciju da Carriwell proizvodi budu podrška (budućim) majkama u svakom trenutku. Tri su osnovne linije proizvoda koje će vas pratiti na ovom posebnom putovanju: prva „Mum to be“ namijenjena je trudnicama, „New mum“ dojiljama,  a „Back to You“  linija namijenjena je svim majkama koje žele vratiti samopouzdanje nakon trudnoće.

 „Kroz trudnoću sam koristila Carriwell tajice, iz kojih nisam izlazila, jer me sve drugo stezalo i žuljalo, budući da sam dobila dosta kilograma“,kaže Marijana Mikulić kada razgovaramo o podršci.“ Ne znam otkada postoji, ali otkriće Carriwell rublja za trudnice i dojilje mi je toliko olakšalo period visoke trudnoće i dojenja, da sam same grudnjake i nakon toga nastavila koristiti. Jako su mekani, nakon pranja u perilici ne mijenjaju se kao neki prijašnji pamučni grudnjaci za dojenje, koji bi postali nekako tvrdi i neudobni. Budući da ja grudnjak volim nositi i za spavanje, a to se baš i ne preporučuje, ovi su grudnjaci pun pogodak jer su udobni i mekani.“

Uživajte razmjenjujući nježnosti u druženju s vašom bebom u Cariwell liniji donjeg rublja. Više o Carriwell asortimanu možete saznati na odličnoj web stranici namijenjenoj za buduće i trenutne roditelje, Naj, Naj.

Za sve čitatelje Wall.hr-a, dijelimo dva Carriwell grudnjaka bez šavova (Plavi s rozom čipkom) u suradnji s našpm glavnom urednicom i carriwell ambasadoricom, Sarah Josipović pa požurite na naš ili njen profil na Instagramu jer možda baš vi budete jedna od dvije sretnice koja će ih osvojiti.